muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Els directors de les escoles podran sancionar les alteracions de la convivència als centres

El 4 per cent dels estudiants de les Balears té un expedient per agressions als seus companys

C. ROIG.Palma.
Els directors de les escoles tindran aviat potestat per sancionar les alteracions de l'ordre que es produeixin dins el seu centre. Segons explicà el director general d'Administració i Inspecció Educativa, Jaume Juan, «aquesta setmana rebran una circular que els autoritzarà a obrir expedients i a la seva resolució». Fins ara, la competència sobre la resolució d'aquests casos depenia del Consell Escolar, òrgan de caràcter consultiu i participatiu que representa els sectors involucrats en l'educació no universitària.

Tal com publicava ahir aquest diari i segons dades del 2001, un 30% dels escolars s'ha sentit amenaçat alguna vegada als centres. En aquest sentit, el director general d'Administració i Inspecció Educativa aclarí que aquests darrers anys el percentatge s'ha reduït al 25%, «però sentir-se amenaçat és molt subjectiu; sí que es pot constatar, en tot cas, que el nombre d'alumnes expedientats se situa entorn del 4%».

Als joves que són denunciats per amenaça verbal, física o per alteració de la convivència a les dependències escolars, se'ls obre un expedient que pot acabar amb l'expulsió, una falta o bé no prosperar. A partir d'ara, i seguint les directrius previstes per la Llei de Qualitat de l'Ensenyament (LOCE), Juan explicà que «els directors mateixos dels centres podran resoldre aquests expedients». Així, es pretén resoldre el problema de la falta d'autoritat i de respecte cap als professors. Segons Juan, «si bé la conflictivitat a les aules hagi baixat una mica, continuam tenint un problema i en som conscients».

El director general afegí que la majoria d'infants que protagonitzen conflictes amb companys prové de famílies desestructurades i, per tant, ens trobam «davant un problema social més que de l'escola». Precisament, la Conselleria en fa aquesta lectura i, així, hi ha professors de suport i treballadors socials que exerceixen d'intermediaris entre els centres i les famílies. Per això, Juan elogià el sistema de valors que es pretén impulsar amb la Llei de la Qualitat de l'Ensenyament que, segons creu, pot contribuir a alleugerir els episodis conflictius en l'àmbit escolar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.