algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Laboriós rescat d'un alemany de 71 anys perdut a la muntanya d'Esporles

Més de 50 persones i l'helicòpter de la Guàrdia Civil participaren en la recerca

El que havia de ser un passeig solitari i agradable per la muntanya de sa Fita des Ram, a Esporles, es va convertir en un infern per Aloise Joseph Harkhman, un resident alemany de 71 anys que dissabte acabà perdut i atrapat dins la muntanya.

La víctima, que viu a Santa Ponça, va arribar a Esporles a primera hora del capvespre, amb el seu cotxe. Després d'aparcar-lo prop del camí de la Posada del Marquès va començar l'ascensió, que es culmina en dues hores. Harkmann, que no duia ni aigua ni menjar ni roba d'abric, va arribar al cim, però volgué tornar per una drecera que no coneixia. Així es va allunyar del camí principal i quan va caure la nit el nerviosisme es va apoderar d'ell. Va caure i es va fracturar el dit d'un peu, a més de danyar-se una espatla.

Devers les 20.00 hores de dissabte va cridar a la seva dona a través del telèfon mòbil. La senyora, que es troba a Alemanya, va demanar ajuda a un amic de Peguera, que es va posar en contacte amb l'112 i va posar en marxa l'operatiu d'emergència.

A les 23.00 hores, el GREIM (Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil, dos parcs de Bombers, Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja de Sóller iniciaren el dispositiu, que va continuar diumenge, amb l'helicòpter benemèrit de suport. Durant les hores que va durar el rescat l'112 es va posar en contacte amb Harkhman diverses vegades, però l'excursionista no entenia què havia de fer. A les 16.30 hores, l'helicòpter el veié prop del puig de Son Roca, i pogué ser auxiliat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.