algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Les companyies hauran d'oferir preus reduïts en els vols interinsulars

El Consell de Ministres aprovà la declaració de servei públic amb novetats rellevants

75598
Les noves tarifes de servei públic dels vols interinsulars entraran en vigor a mitjan s desembre.

Amb independència de l'aplicació del 33% de descompte per a residents, les companyies aèries hauran de tenir tarifes especials amb preus reduïts, almanco un 10% dels màxims fixats, per a determinats casos. Aquesta és una de les novetats principals de l'acord sobre les obligacions de servei públic per als vols entre les Illes Balears, aprovat ahir pel Consell de Ministres. La decisió estableix un límit màxim per a les tarifes de 72 i de 101E.

El president del Govern balear, Jaume Matas, declarà ahir que «es tracta d'una gran notícia, que ens iguala amb les Canàries i que garanteix unes freqüències i unes condicions de servei molt avantatjoses». El cap de l'Executiu autonòmic afirmà que es tracta de «la primera passa per resoldre el problema de les comunicacions entre els ciutadans de les Balears». En tot cas, matisà que a partir d'ara «haurem de cercar solucions per garantir l'existència de rutes aèries a bon preu entre l'Arxipèlag i la Península».

Una vegada publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), les noves tarifes per als vols entre les Illes Balears seran d'un màxim de 72 euros en les rutes Palma-Maó i Palma-Eivissa, i de 101 euros per als trajectes entre Evissa i Maó. Quant a les freqüències, es fixa un mínim de 4 de diàries durant l'hivern i 5 durant l'estiu en tots els trajectes. Aquest és precisament el bessó de l'acord sobre les obligacions de servei públic per als vols entre les Balears que el Consell de Ministres aprovà ahir migdia, i es preveu que entri en vigor abans de Nadal.

Però la normativa, elaborada pel Ministeri de Foment a instàncies del Govern balear i en conformitat amb el Reglament comunitari, estableix altres novetats. La principal, que amb independència de l'aplicació del 33% de descompte als residents, les companyies aèries hauran de tenir tarifes amb preus reduïts per a determinats ciutadans, com ara joves o malalts. Aquestes tarifes hauran de ser almanco del 10% dels màxims fixats.

D'altra banda, l'acord aprovat pel Consell de Ministres estableix que, de la mateixa manera que a les Canàries, les companyies aèries podran actuar en règim de total compentència. Per tant, es podrà fer l'adjudicació per a més d'una companyia sense necessitat de convocar cap concurs públic. Així, s'impedeix el tan temut règim de monopoli en les comunicacions aèries de l'Arxipèlag. A més, el text aprovat inclou la limitació dels nivells màxims permesos de cancel·lacions i retards en els vols. Les empreses del sector que desitgin operar en les rutes balears, hauran de sotmetre els seus programes de vols i tarifes a un examen de la Comissió Mixta Estat-Comunitat. Tot depèn ara de la publicació de l'acord al BOE i al diari de sessions del Parlament Europeu abans de Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.