algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El pla territorial preveu esbucar 20.000 places turístiques obsoletes

A canvi es permetrà construir en segones línies o al Secar de la Real a Palma

J.TORRES/N.D. Palma.
El pla territorial preveu la demolició de 20.000 places turístiques obsoletes a diverses zones de Mallorca. A canvi, es permetrà la construcció de noves places a segona línia o en altres punts de l'illa com el Secar de la Real de Palma. El pla serà avaluat avui per la comissió de seguiment, amb presència dels grups de l'oposició, i serà aprovat en comissió divendres perquè el ple del Consell el pugui confirmar l'1 de desembre.

A més de les 20.000 places hoteleres -d'entre 60 i 70 metres quadrats- que desapareixeran, el pla preveu la reconversió de 114.171 places més en diverses zones delimitades com a «àrees de reconversió». Les places afectades rebran, com a compensació, la possibilitat de ser instal·lades en altres punts, que obtindran els aprofitaments urbanístics de les anteriors.

Entre les zones incloses en aquests plans de reconversió es troba la Platja de Palma, l'hotel Rocamar de Sóller o l'Hotel Don Pedro i la zona de Cala Carbó, a Pollença. El pla territorial permetrà ubicar aquestes places a noves zones amb aprofitaments d'usos turístics com la segona línia de l'Arenal o determinats terrenys de Llucmajor i sa Ràpita.

De les 260'26 hectàrees que el pla preveu per a reconversió turística, només 130 afectaran l'ús pròpiament hoteler, ja que la resta són ocupades per equipaments i altres sistemes generals. A Palma, la zona afectada per aquesta situació serà el Secar de la Real, on el Consell proposa traslladar els usos hotelers de dues àrees d'Alcúdia que s'hauran d'esponjar.

La Comissió de Seguiment del pla territorial, en la qual participen els grups de l'oposició, es reunirà avui per estudiar la proposta de planificació, que demà serà aprovada en comissió insular d'urbanisme. El pla no serà aprovat inicialment fins el ple de l'1 de desembre. A partir d'aquell moment s'axecaran les moratòries que es fixaren l'any 2001 i s'obrirà un parèntesi d'un mes sense protecció perquè el pla no entrarà en vigor fins a l'1 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.