algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Absolta una socorrista per la mort d'un nin dins una piscina

El fet tingué lloc l'estiu del 2002 a una urbanització de Llucmajor


El jutge del Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma, Antoni Rotger, ha exculpat d'una falta d'imprudència una socorrista d'una piscina municipal de Llucmajor, que es va responsabilitzar de la mort d'un al·lot de nou anys d'edat, que va morir ofegat. L'advocat que va representar els pares va imputar a la socorrista de la piscina una falta d'imprudència lleu amb resultat de mort. Va sol·licitar, a més d'una pena de multa, que la dona pagàs una indemnització als pares del menor de 150.000 euros, i 25.000 mil euros més al germà gran.

La família, com a responsable civil subsidiària, va implicar en la causa l'Ajuntament de Llucmajor, propietari de la piscina, i l'empresa que contractava els socorristes, com també les corresponents companyies d'assegurances. L'esdeveniment que li va costar la vida a aquest al·lot de nou anys, de nacionalitat espanyola, va ocórrer l'horabaixa del dia 26 de juny del passat any 2002 a la piscina municipal construïda a la urbanització Bahía Azul, a Llucmajor.

La sentència explica que aquell horabaixa el nin es trobava sota la custòdia de la seva mare. Tanmateix, quan va ocórrer l'esdeveniment la dona es trobava a uns deu metres de la piscina. En concret es trobava en aquest moment al bar i no tenia l'infant a la vista.

A la piscina on es va ofegar l'al·lot es trobaven diversos banyistes en el moment de produir-se la tragèdia, però cap d'ells es va adonar de res. Precisament la que va descobrir que el menor es trobava en perill va ser la socorrista defensada per l'advocat José Zaforteza que es va llançar a l'aigua i va treure el petit. Al costat d'una companya va practicar-li els primers auxilis però tot va ser inútil perquè el petit ja estava mort.

El jutge Rotger, entre altres circumstàncies, explica en la seva sentència que ha tingut en compte que la mateixa mare de l'al·lot, a qui li corresponia en aquell moment la vigilància del seu fill, l'havia perdut de vista durant uns minuts. Per tant, el jutge entén, i coincideix en aquest argument amb el qual va mantenir l'advocat defensor, que el fet que la socorrista no estigués mirant tot el temps la piscina no justifica que l'hagin de responsabilitzar de la mort de l'infant. De fet, el jutge ressalta que la dona va ser la primera que es va tirar a l'aigua en descobrir que el nin s'estava negant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.