algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

El GOB anuncia protestes contra les mesures urbanístiques de PP i UM

Diu que afecten l'equilibri ambiental però també el turisme de qualitat

El grup ecologista GOB va anunciar ahir accions de protesta i altres actes reivindicatius contra les mesures territorials previstes pel Govern i pel Consell de Mallorca, que «posen en perill no només l'equilibri mediambiental de les Illes, sinó també el model turístic basat en la qualitat». L'entitat presentà ahir un informe en el qual denuncia les «amenaces» al medi ambient i al territori impulsades per PP i UM.

El portaveu de l'entitat, Miquel Àngel March, va rebutjar la construcció d'autopistes i autovies, l'exclusió de finques privades dels parcs naturals, l'eliminació de restriccions urbanístiques, l'ampliació de l'aeroport, la construcció de dessaladores o d'un nou forn d'incineració; i va avançar que el GOB ja ha planificat «una bateria» d'actuacions de protesta que van des de les mobilitzacions a actuacions judicials. Amb tot, reiterà que «està obert al diàleg».

Acompanyat pel president del GOB, Macià Blázquez, i pel coordinador de campanyes, Toni Muñoz, March va criticar durament que el Govern empri «subterfugis legals» com la llei de mesures urgents o la d'acompanyament dels pressuposts per «evitar el debat social». L'informe presentat ahir denuncia que les mesures impulsades per PP i UM signifiquen «tornar a etapes anteriors a 1998» i obren un «panorama» ambiental «més que preocupant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.