cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

L'Hospital redueix les llistes d'espera quirúrgica a la meitat, en tres mesos

La millora s'ha aconseguit amb la pràctica d'operacions a l'horabaixa i derivant pacients


Una de les principals propostes de l'actual gerent de l'Hospital de Manacor, Antoni Mesquida, en el moment en què assumí el seu nou càrrec, l'objectiu de reduir les llistes d'espera, sobretot per demora quirúrgica, sembla que ha obtingut ara resultats positius.

Mesquida assegurà que per reduir la demora quirúrgica era necessari que els cirurgians practicassin intervencions dematí, però també que les fessin extensives als horabaixes. Ara, en tres mesos, les llistes d'espera a l'hospital comarcal s'han reduït gairebé a la meitat.

Aquest extrem fou confirmat ahir per la consellera de Sanitat i Consum, Aina Castillo, que en una visita a l'Hospital de Manacor avançà que l'evolució de les llistes «ha estat descendent, de manera que ha passat de 476 persones que amb data del 31 d'agost esperaven per ser operades fins a les 246 que es trobaven en les mateixes condiciones el dia 31 d'octubre».

A més, Castillo afirmà que els 246 pacients que a final d'octubre estaven en llista d'espera quirúrgica «a hores d'ara ja els han cridats a l'Hospital per operar-los». I va afegir que «no podem consentir que cap malalt hagi d'esperar més de sis mesos per ser intervingut». La finalitat de la Conselleria, segons va explicar la seva titular, és que amb vista al pròxim 31 de març «cap pacient no estigui esperant més de sis mesos per a la seva operació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.