muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

ERC du al Parlament Europeu un pla per aturar la clínica


Miquel Mayol, diputat europeu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), s'ha dirigit de bell nou -com ja va fer amb el tema del camp de polo- a la Comissió Europea amb motiu de la intenció del Govern balear d'iniciar la construcció d'una residència i una clínica termal als banys de Sant Joan de la Font Santa, a la zona protegida des Trenc i es Salobrar de Campos.

L'eurodiputat nordcatalà ha demanat a la comissió si creu que aquest projecte és compatible amb la directiva sobre hàbitats.

Hi ha la circumstància que l'Executiu decidí fa pocs dies aturar el projecte del camp de polo al mateix paratge, amb motiu de les irregularitats detectades en el procés d'adjudicació de l'obra.

En aquest sentit, Mayol havia formulat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea per denunciar una situació que qualificà d'«irregular». A més, demanà quin era el coneixement objectiu que es tenia del projecte i quines eren les intencions «reals» del Govern espanyol i balear en aquesta matèria tan sensible.

La comissió va confirmar que el pla vulnerava les normatives europees i que, per tant, es posaria en contacte amb l'Executiu espanyol per vetlar pel compliment de la legislació comunitària.

Mayol afegí que «la comissió s'hauria de pronunciar també en contra d'aquest projecte urbanístic; si el primer es preveia devora de l'àrea protegida, aquest l'afecta de ple».

La clínica en qüestió tendria devers 300 llits. ERC demana quines són les mesures que el Parlament prendrà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.