algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
15°

Cinc urbanitzacions es desclassificaran

El Consell de Mallorca desclassificarà, a través del pla territorial, cinc urbanitzacions que es podrien construir en aixecar-se la moratòria, i canviarà l'ús del sòl en quatre més. Amb l'aprovació de la nova planificació també es delimitaran vint àrees de reconversió, la majoria situades en zones turístiques o en espais que han patit un deteriorament, i es fixaran dues normes cautelars o moratòries.

Les zones que es desclassificaran són un espai de Sant Telm, a Andratx, que passarà a ser sòl rústic perquè ha superat el pla d'etapes per a la urbanització i té un fort impacte paisatgístic; a Artà s'hi desclassifica tot un sector de la Colònia de Sant Pere, perquè no s'ha aprovat el projecte d'urbanització i es tracta d'una àrea amb un gran nombre de solars vacants no integrats a la xarxa urbana; el Port des Canonge, a Banyalbufar, passa a ser sòl rústic i els habitatges existents es consideren nucli rural; el mateix passa amb la urbanització Béns d'Avall, de Sóller; finalment, dos sectors de la urbanització de Cala Tuent (Escorca) també es declassifiquen perquè es consideren de gran valor ecològic i paisatgístic.

El pla no implica desclassificacions a Palma, però proposa que es reservin els terrenys de Can Fontanet i de Cas Pastors per a la futura falca verda. A més d'aquestes modificacions, el texit definitiu de la norma planificadora canvia l'ús del sòl d'altres urbanitzacions, que deixaran d'acollir adossats o habitatges plurifamiliars per convertir-se en nuclis d'unifamiliars. En aquesta situació es troben les urbanitzacions de Sa Pleta de Sa Ràpita (Campos), Pas de Vallgornera i les Palmeres (Llucmajor) i la Punta de la Reina (Manacor).

D'altra banda, el pla fixa un seguit d'àrees de reconversió directa en les quals hi ha l'hotel Don Pedro, cala Carbó i L'Ullal, a Pollença; l'antiga central tèrmica i Bonaire, a Alcúdia; l'hotel Rocamar, a Sóller; i el Secar de la Real, a Palma. També es preveuen actuacions de reconversió a Cala Major, Palmanova-Magaluf, Santa Ponça, Peguera, el Port de Sóller, Cala Sant Vicenç, Can Picafort, Cala Rajada, Cala Bona, s'Illot, Cala d'Or, l'Arenal i Can Pastilla.

Finalment, s'hi incorporen dues moratòries: per una banda, els municipis amb un creixement previst superior al que fixa el pla no podran otorgar llicències fins que retallin les seves previsions; per l'altra, els municipis que no hagin regulat la densitat de població no podran donar llicències per a pisos de menys de 80 metres quadrats. En queden fora els habitatges de protecció oficial i els pisos que s'aixequin a Palma, Calvià, Inca i Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.