algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Uns 500 veïns protesten contra el projecte de la variant nord

M.FUSTER. Manacor.
Gairebé un total de 500 veïns de Manacor presentaran al·legacions contra el projecte de la variant nord que preveu el Pla de carreteres i anuncien mobilitzacions si no es retira o «com a mínim» no es modifica.

Una representació d'aquest col·lectiu, Joan Mas, Mateu Gayà i Pere Oliver, aquest darrer actuant com a misser dels propietaris i afectats, varen expressar ahir les seves queixes i exposaren els seus arguments per posicionar-se en contra del projecte que consideren «totalment inútil» i que malgrat el seu elevat cost, «no pal·liarà de manera mínimament satisfactòria els problemes de trànsit a la C-715 al seu pas per Manacor».

Un altre dels motius que exposen és «un injustificat cost en destrucció de territori, ja que amb innecessària agressivitat, afecta directament un centenar de propietats que es veuran definitivament malmeses. Però, indirectament també afecta, per raons de proximitat tres o quatre vegades més, finques i cases habitades, a causa de l'impacte i les incomoditats que ocasionarà».

La carretera ocasionarà greus perjudicis a causa del «dràstic tall de fins a 17 camins que avui constitueixen una excel·lent carca de mobilitat dels habitants i usuaris de la rodalia. D'aquesta manera els 4'2 km de variant actuaran com a infranquejable barrera separadora d'un territori fins aleshores ben comunicat.

Els veïns critiquen que el projecte té un greu impacte ambiental «hi ha uns clots i unes pujades de més de vuit metres d'alçada i en alguns punts hi ha 14 metres». El col·lectiu considera que l'estudi «es desqualifica per ell mateix, està elaborat amb una total manca de rigor i a mida per cobrir el requisit formal, i es minimitzen fins el ridícul els efectes negatius sobre la destrucció territorial, la fauna, flora i renous».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.