algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Majorica anuncia l'aixecament de la suspensió de pagaments en una setmana

El director general de l'empresa de perles adreçà un comunicat a tots els treballadors

87826
Els treballadors de Majorica han rebut la notícia amb cautela a l'espera dels esdeveniments.


El director general de l'empresa de fabricació de perles Majorica SA, Alfred Coco, ha comunicat als empleats de tots els centres de treball de Manacor que per a la setmana que ve està previst l'aixecament oficial de la suspensió de pagaments, en la qual es troba la societat des del mes de març de 2002.

Amb aquesta notícia, Majorica podria fer efectiu el tan esperat aixecament de la suspensió de pagaments de cara a la propera setmana sempre que «no s'interposi un recurs de reposició en el termini de cinc dies naturals», segons va declarar ahir el director general de Majorica.

Cal recordar que Majorica SA va presentar suspensió de pagaments a principis de març del 2002. L'empresa de perles va presentar suspensió al·legant una «situació de precarietat de mitjans financers i tresorers que pateix la companyia des del passat mes de novembre, la qual cosa impedeix fer front amb regularitat a les obligacions de pagament». Majorica arribà a aquesta situació després de no rebre l'aval del banc de Santander Central Hispano per un préstec amb condicions favorables de 700 milions de pessetes que el Govern de les Illes Balears havia d'atorgar a Majorica. Tanmateix, foren els anteriors propietaris de la societat els qui abocaren Majorica cap a la suspensió de pagaments i sembla que ara seran els actuals accionistes els que trauran l'empresa de la suspensió.

De l'acte emès pels jutjats de Primera Instància número dos de Manacor, «s'aprova el conveni proposat en el present expedient de suspensió de pagaments que, prèviament havia obtingut l'adhesió majoritària dels creditors, als qui s'ordena estar i passar per ell». Aquesta resolució s'anotarà en el Registre Mercantil de Palma i en el Registre de la Propietat de Manacor.

L'anhelat aixecament de la suspensió de pagaments ha arribat a fer-se efectiu amb un retard d'uns quatre mesos, en la mesura que l'empresa ja havia anunciat la seva intenció d'aixecar la suspensió durant els mesos d'estiu, però finalment la promesa no es materialitzà. En aquest any i set mesos des que Majorica es declarà en suspensió de pagaments, molts han estat els rumors que apuntaven a un fallida de l'empresa. Aquests rumors de fallida quedaren ahir un poc descartats entre els treballadors de Majorica, que consideraren la notícia de l'aixecament de la suspensió de pagaments de l'empresa perlera com a «positiva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.