algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Fepae demana a Cort que articuli ajudes per a la inspecció d'edificis

Els tècnics esperen que es concreti el projecte per valorar-ne els costs


La Federació Palmesana d'Entitats (Fepae) sol·licitarà a Cort que obri una línia d'ajudes per als propietaris que s'hagin de sotmetre a la inspecció tècnica d'edificis (ITE).

En opinió de Carles Coll, un dels vicepresidents de Fepae, «aquesta iniciativa és inviable si no va acompanyada de subvencions destinades a aquells pisos que no superin la inspecció i hagin d'escometre reformes d'elevat cost. «Hi ha molts d'edificis habitats per gent sense recursos, com són ara pensionistes o persones en atur, que no podran fer front a les despeses necessàries per adaptar-se a l'ordenança. No es pot analitzar cas per cas perquè seria un procés interminable, necessitam ajuts generalitzats», afirmà Coll.

D'altra banda, des dels col·legis professionals implicats en la ITE, s'opta per la prudència abans de valorar els costs del projecte i la necessitat de subvencions institucionals. El president del Col·legi d'Arquitectes de Mallorca, Frederic Climent, declarà que «l'ordenança està per definir, hi ha molts d'aspectes que s'han de concretar».

D'altra banda, el seu homònim al Col·legi d'Administradors, Pere Mayo, coincidia amb la Fepae en el fet que, sobretot al centre antic, hi ha famílies amb rendes mínimes que tindran dificultats per aplicar la normativa municipal, però «encara hi ha temps perquè les institucions unifiquin criteris en relació a les ajudes que es poden oferir en aquests casos», va remarcar.

Finalment, la presidenta de la Federació de Veïns, Rosa Bueno, apel·là a la responsabilitat dels ciutadans a l'hora de conservar els seus immobles i declarà que «haurem d'esperar al grau d'exigència que aplica Cort en aquesta inspecció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.