algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Javier Couso reclama al Govern espanyol que reconegui que el seu germà va ser «assassinat»

«La versió que l'Exèrcit americà dóna de la seva mort és una manipulació flagrant de la realitat»


Javier Couso, germà del càmera de Tele 5 assassinat el mes d'abril passat a Bagdad, reclama que el Govern espanyol reconegui que José Couso va ser «assassinat». Així ho digué ahir a Palma, on oferí una xerrada per exigir a l'Executiu d'Aznar que condemni aquesta mort com si fos un crim de guerra. Així mateix, demanà que se'n faci una investigació «neta i independent».

Soldats americans dispararen contra l'hotel en què s'allotjava el periodista José Couso mentre cobria l'entrada de les tropes internacionals a Bagdad. La versió del Pentàgon sosté que va ser en defensa pròpia, però «tot apunta cap a un acte indiscriminat», afirmà Javier.

«Malgrat la poca solidesa de les proves presentades pels EUA, l'Estat espanyol sempre ha donat la seva versió per bona», explicà ahir Javier, que recordà una frase d'Aznar dedicada als bascs, «qui lamenta però no condemna és còmplice dels assassins». Per això, suggerí al president que ell hauria de ser el primer a acomplir-la.

Familiars i amics de José Couso han creat una organització ciutadana per protestar i exigir justícia pel periodista difunt. Cada dimarts es reuneixen davant la seu del PP a Madrid, i el dia vuit de cada mes davant de l'ambaixada americana. També han iniciat converses amb els partits polítics que tenen representació al Parlament perquè presentin una proposta conjunta en favor de la seva causa.

La família de Couso ha presentat igualment una querella criminal per assassinat i crims de guerra, però de moment no ha fet efecte, perquè les pressions del PP sobre l'estament judicial la manté aturada.

Javier es referí a un altre periodista, de nacionalitat ucraïnesa, mort en circumstàncies semblants a les del seu germà. Explicà que el Govern d'Ucraïna no ha quedat satisfet amb la versió presentada pels nord-americans i els ha presentat una demanda diplomàtica. Així mateix, ha concedit la medalla al treball al periodista, un reconeixement que implica una indemnització econòmica per a la seva família.

El conferenciant animà els periodistes a no oblidar aquesta casta de fets, perquè «si al meu germà li han fet això i els responsables no paguen, aleshores s'hi acostumaran».

Intocables?
Couso volgué deixar clar que «l'Exèrcit dels EUA intervé a tot el món sense la necessitat d'haver de respondre dels abusos comesos davant ningú, «representen el paper de salvadors i són intocables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.