algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Rosselló prescindeix de Llauger al Parlament i obre la crisi a Els Verds

El fins ara secretari de grup denuncia la «purga» de la coordinadora

La primera decisió de la nova direcció d'Els Verds de Mallorca ja ha provocat una considerable crisi interna. Només tres dies després de concloure el congrés ecologista, la nova coordinadora, Margalida Rosselló, va decidir prescindir de la persona que ocupava el càrrec de secretari del grup parlamentari, Miquel Àngel Llauger, qui també s'havia presentat com a candidat a dirigir la formació.

La decisió, que es produeix immediatament després de l'ajustat congrés, en el qual l'exconsellera fou elegida coordinadora per només un vot de diferència, fou qualificada de «purga contra els dissidents» pel mateix Llauger, qui interpretà la mesura com una conseqüència de la seva presentació com a candidat, defensant postulats diferents als de Rosselló i criticant la seva «acumulació de càrrecs».

La nova coordinadora va sortir al pas apuntant que Llauger sabia que ocupava aquest càrrec de confiança de manera temporal, perquè estava reservat al nou coordinador, i va explicar que el mateix afectat va posar-se a disposició de la nova direcció immediatament després del congrés.

Segons Rosselló, la permanent del partit apostà dimarts per substituir Llauger per una altra persona, encara per decidir, que defensàs la mateixa línia política que obtingué el suport majoritari. «No és una purga sinó una reestructuració», apuntà la coordinadora.

Els esdeveniments dels darrers dies tenen el seu rerefons en l'assemblea d'Els Verds d'aquest cap de setmana, en què es va decidir per un curt marge apostar per les tesis d'enfortir el partit en lloc de reforçar l'aliança amb Esquerra Unida per fer-la més estable, com defensava Llauger.

La nova coordinadora apuntà que les crítiques sorgeixen perquè no s'han acceptat els resultats del congrés i hi va veure «moviments per desprestigiar Els Verds i la meva persona». Rosselló també va relacionar aquests «moviments» amb el sector d'Els Verds més proper a Esquerra Unida. Aquesta formació observa amb certa preocupació els esdeveniments protagonitzats pels seus socis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.