algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
16°

L'economista Carles Manera rep el IX Premi Catalunya d'Economia

El prestigiós guardó va ser lliurat ahir a la Universitat de Barcelona


El catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques Carles Manera, va ser guardonat ahir horabaixa amb l'IX Premi Catalunya d'Economia per la seva trajectòria d'investigació i, en particular, pel seu llibre Història del creixement econòmic a Mallorca 1700-2000, que constata l'obertura i el dinamisme històric de l'economia de l'Illa, fins i tot abans de l'explosió del boom turístic.

El premi, atorgat cada any per la Societat Catalana d'Economia amb el suport de Caixa Catalunya, és el més important en l'àmbit català i un dels premis d'economia més prestigiosos a l'àmbit estatal. S'entrega a la millor obra sobre l'economia de l'entorn català.

La cerimònia de lliurament va tenir lloc ahir horabaixa a la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona, i va comptar amb la presència del rector de la UIB, Avel·lí Blasco; i l'exconsellera de Sanitat, portaveu de Sanitat del PSOE al Parlament i esposa del guardonat, Aina Salom.

Segons els membres del jurat, el treball de Manera ha estat guardonat per l'originalitat en el tractament del creixement econòmic de l'Illa, analitzat des d'una perspectiva en la qual intervenen factors de tot tipus, i en què es concreta la importància de l'aprenentatge empresarial i laboral previ al turisme de masses, com un dels elements que faciliten el desenvolupament terciari de l'economia balear.

El treball, editat per Lleonard Muntaner, retrata una Mallorca oberta al comerç i que es va convertir en punt clau de la comunicació entre el Magrib, Marsella, Nàpols, Gènova i Sicília, a més d'un fluid tràfic de mercaderies amb Barcelona. Manera va reconèixer ahir que el premi li ha suposat «una enorme satisfacció personal, sobretot pel prestigi que té a tot l'estatal». Va reconèixer que li ha donat un «impuls» per continuar investigant i va avançar que ara treballa en un estudi sobre l'economia de postguerra.

Mallorquí
El catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Carles Manera, va reconèixer la seva satisfacció pel premi acabat de rebre i va voler destacar un detall per sobre dels altres. En aquest sentit, Manera va insistir que el més important d'aquest reconeixement «no és la dotació econòmica del premi», ja que per ell té molt més valor «el reconeixement científic de la societat catalana» i, sobretot «el fet que es valori el treball d'un mallorquí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.