algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

La demanda de policies turístics duplica l'oferta de places de l'Executiu

Els ajuntaments de les Balears han sol·licitat, en total, entre 250 i 260 agents de la Policia Turística per al 2004, mentre que el Govern tan sols té previst cobrir l'any que ve el 75 per cent del cost de 100 agents. Així ho va anunciar ahir el conseller d'Obres Públiques, Transport i Habitatge, José María Rodríguez, després de reunir-se amb els representants dels diferents consistoris.

Tanmateix, el conseller va vaticinar que «per al 2005 podrem cobrir la pràctica totalitat de totes les places demanades enguany». De moment, el Govern establirà uns criteris i barems per assignar a cada municipi les places de policies turístics que els pertoca, donant prioritat als que tenen nuclis que atreuen estiuejants.

Segons va explicar José María Rodríguez, el pressupost global per al 2004 «serà d'1,3 milions d'euros» i els agents sortiran al carrer «el mes de maig». El conseller va recordar, a més, que «prèviament hauran de passar un curs de 300 hores, de les quals 80 correspondran a idiomes, que si volen podran ampliar». En un primer moment, durant el 2004, està pensat que la Policia Turística tan sols estigui en marxa durant sis mesos, motiu pel qual, segons va explicar el també secretari general del Partit Popular (PP), «tindran la categoria de fixos discontinus». Això sí, amb vista a anys vinents, el servei es perllongarà fins a nou mesos. Rodríguez està convençut que la presència d'agents de Policia turístics «es notarà al carrer» i que aquests, «amb la seva presència, persuadiran els delinqüents».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.