algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
15°

Més de 200 persones, desallotjades a Calataiud en obrir-se un avenc

El forat, que va aparèixer al carrer, fa devers 20 metres quadrats

Més de 200 persones del carrer Justo Navarro de Calataiud foren desallotjades ahir de matinada dels seus habitatges, per l'obertura d'un avenc de devers 20 metres quadrats i perquè es detectaren escletxes en un dels blocs d'edificis situats en aquesta via.

Més de 50 de gairebé cent famílies desallotjades no podran tornar a les seves llars durant mesos i sempre que n'afrontin abans una rehabilitació estructural, segons l'informe redactat ahir pels tècnics i les conclusions del qual va donar a conèixer l'Ajuntament.

El desallotjament es va produir a partir de la una de la matinada passada, quan els veïns escoltaren renous i comprovaren com s'obrien esquerdes, motiu pel qual sortiren al carrer i avisaren els Bombers i la Policia.

Poc després, l'Ajuntament determinà l'evacuació preventiva dels ocupants de dos edificis més de davant, que anit pogueren tornar als seus pisos, un pic acabades les tasques de farciment de l'avenc.

Els residents del bloc més afectat, construït fa trenta anys i l'estructura del qual ha resultat molt danyada, no podran retirar les seves pertinences fins avui i no tornaran als seus domicilis durant mesos. N'hauran de passar almenys cinc si tot el procés de rehabilitació es desenvolupa amb èxit.

Tot el dia, personal d'empreses constructores, del servei municipal de proveïment d'aigua i personal tècnic, amb la coordinació de l'Ajuntament, feren feina per omplir l'avenc amb terra i amb formigó, que injectaven amb maquinària pesant, amb l'objectiu de reforçar els fonaments.

Fonts municipals indicaren que s'havia analitzat tot el subsòl de l'immoble -que té 52 habitatges- i s'havia comprovat que, davall de l'aparcament, hi ha punts on no es pot trobar terra ferma fins a vuit o deu metres de profunditat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.