algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sampol: «UM es troba més a la dreta que el PP»

Arriba a equiparar Munar amb l'ultradretà Le Pen

El portaveu del PSM-EN i exvicepresident del Govern de les Balears, Pere Sampol, equiparà la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, amb el líder ultradretà francès Jean Marie Le Pen, en una entrevista amb l'agència Europa Press. Sampol indicà que Unió Mallorquina ha deixat el centre nacionalista per passar a ocupar un espai que es troba «a la dreta del Partit Popular». «En l'òrbita d'un partit d'extrema dreta europea», precisà el dirigent nacionalista.

Sampol pronuncià dures crítiques sobre Munar, a qui acusà de justificar polítiques «de regressió» entorn d'aspectes com ara la llengua catalana o l'urbanisme, qüestions executades pel Govern del PP.

Així mateix, el dirigent nacionalista escometé contra la política lingüística impulsada per l'actual Govern i sentencià que el bilingüisme propugnat pels populars «desincentiva» els castellanoparlants a conèixer i a aprendre el català, l'idioma propi de les Illes Balears. «El que propugna el PP no és bilingüisme, perquè el seu missatge diu que a les Balears es pot viure perfectament sense conèixer pràcticament la nostra llengua».

En aquest sentit, Sampol valorà de manera positiva l'actitud del delegat del Govern, Miquel Ramis, per demanar disculpes al biògraf de Gabriel Cañellas, Jaume Sastre, després que aquest no hagués estat atès en català a les dependències de la Guàrdia Civil. «El que no es pot tolerar és que un funcionari públic discrimini un ciutadà per parlar un dels dos idiomes oficials», assenyalà Sampol.

El portaveu de PSM-EN criticà, així mateix, altres aspectes de la política de l'Executiu de Jaume Matas i afirmà que les iniciatives desenvolupades des de la Conselleria de Turisme han deixat aquest sector en les mans dels touroperadors estrangers.

Segons Sampol, «ells són els que dicten, ara més que mai, la política turística de les Illes apostant per rebaixes molt importants als paquets i apostant també pel tot inclòs». Pel portaveu del PSM-EN, la «gran perjudicada» d'aquesta situació serà l'oferta complementària de les Illes.

Majoristes estrangers
En opinió de Sampol, la política turística dels populars és «un fracàs absolut» i suposa una «gran campanya orquestrada pel PP, amb la complicitat dels propietaris de les grans cadenes, per lliurar-nos als majoristes estrangers a costa de perdre qualitat».

Respecte dels efectes de la supressió de l'ecotaxa, Sampol considerà que la taxa no va ser la responsable de la «petita disminució del nombre de turistes», però sí que ho fou la polèmica que sorgí entorn d'ella. En aquest sentit, Sampol sentencià que la polèmica «va contribuir a crear una mala imatge de Balears, deixant les Illes en les mans dels majoristes estrangers».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.