algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El rebuig envers l'autovia arriba a la ciutat

La plataforma Autovia No protagonitzà ahir una pintada de pancartes al centre urbà de la localitat


Dia sí i dia també continuen les manifestacions de rebuig envers la polèmica autovia Inca-Manacor inclosa en el Pla de Carreteres acordat pel PP i UM. Ahir les protestes es traslladaren a Manacor en forma de pintada i exposició de pancartes amb el ja conegut símbol «autovia no», però també es distribuïren fulls d'al·legacions. Ahir era precisament el darrer dia per fer arribar a la plataforma les al·legacions en contra del projecte i per la qual cosa es muntà al centre per a vianants de Manacor una taula informativa en què s'aconseguiren aplegar més de 300 noves al·legacions signades. Aquestes s'afegiran a les ja 9.000 al·legacions que la plataforma Autovia No ha aconseguit aplegar en els darrers mesos i que demà dilluns seran presentades en el Consell de Mallorca.

Foren molts els manacorins que s'interessaren pels plànols de l'autovia i sobretot, per saber de primera mà per on discorrerà el polèmic traçat. «No s'atreviran a executar l'autovia. Això seria un desastre dels més grans», va argumentar indignat un de tant vianants que s'aturaren a la parada de la plataforma. La pintada de cartells també contribuí a la reflexió en veu alta de molts manacorins. La tertúlia i el debat marcaren el matí. Molts veieren en l'autopista un sistema de transport «agressiu» no només amb l'entorn paisatgístic sinó també «per la gran velocitat que arriben a assolir molt vehicles quan hi circulen». En aquest sentit, s'atreviren a carregar contra les polèmiques declaracions de la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, quan digué que l'autopista permetria recórrer el trajecte en tan sols 29 minuts. «Això és un autèntic suïcidi», opinaren alguns.

Els participants a la nova protesta d'ahir a Manacor pintaren més de 40 pancartes, les quals seran distribuïdes arreu dels punts afectats pel projecte d'autovia Inca-Manacor. «Si algun comerç té la intenció de col·locar la pancarta reivindicativa, també ho podrà fer», va explicar una portaveu de la plataforma Autovia No.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.