algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Parlament ajorna l'aprovació de la llei que autoritza el camp de polo

Associacions ecologistes inicien una campanya internacional per mostrar-ne l'impacte

N.D./C.R.G.Palma.
El Parlament balear ha decidit ajornar l'aprovació de la polèmica llei que autoritza la construcció del camp de polo. La llei havia de ser aprovada en el ple que realitza la pròxima setmana la Cambra legislativa, però la mesa del Parlament va decidir ahir per sorpresa no incloure-la en l'ordre del dia de la sessió plenària. La mesa del Parlament, òrgan que fa la proposta d'ordre del dia a la junta de portaveus, tenia inicialment previst incloure aquest tema en el ple i així figurava en el propi ordre del dia d'aquest organisme.

Tanmateix, els representants del PP varen proposar que aquest assumpte quedàs fora de l'ordre del dia, ja que bona part del Govern tenia previst desplaçar-se a Londres per assistir a la World Travel Market, que té lloc en aquelles dates. La majoria parlamentària del PP per aconseguir l'aprovació de la llei tan sols quedaria en perill si faltassin al ple set diputats, que és la diferència que hi ha entre els 33 diputats del PP i UM i els 26 de l'oposició.

Altres fonts asseguren, tanmateix, que al marge de la visita a la fira turística de Londres, el Govern ha decidit retardar aquesta llei a la espera que es conegui l'informe jurídic encarregat per la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, després de conèixer-se que la promotora ja havia rebut una indemnització d'1'08 milions d'euros de l'anterior Govern.

A la mateixa reunió de la mesa del Parlament, els representants socialistes varen proposar que el projecte de llei fos remès al Consell Consultiu perquè també emetés un informe, proposta que va ser rebutjada pels representants del Partit Popular.

Precisament ahir, quatre entitats conservacionistes -GOB, Associació d'Amics dels Parc Naturals, Societat d'Història Natural de Balears i Amics de la Terra- varen reclamar al Govern la retirada definitiva de la llei que tramita el Parlament i l'estricta protecció d'aquesta zona, on es preveu la construcció d'un camp de polo, així com un gran complex hoteler, una urbanització residencial, un centre comercial i instal·lacions esportives.

El GOB, que ha alertat la Comissió Europea de l'impacte que pot tenir el complex que es preveu construir pels límits amb àrees de protecció internacional, ha iniciat una campanya a nivell internacional «perquè afecta espais turístics de primer ordre», va assegurar Antoni Muñoz, qui va afegir que en aquest sentit, «la política ambiental del Govern és difícilment justificable i s'ha de saber a l'exterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.