algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

No s'aprova la transacció entre la UIB i els creditors de Brokerval

P.C.Palma.
Gairebé deu anys després, la fallida de Brokerval continua estancada als jutjats de Palma. Ahir era previst que la junta de creditors de l'exagència de valors aprovàs l'acord provisional firmat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la sindicatura de la fallida, i pel qual l'entitat acadèmica havia d'aportar uns 360.000 euros a la massa de la fallida, però la falta de quòrum va impedir autoritzar la transacció.

El quòrum mínim que es necessita per aprovar, o no, una proposta de conveni de transacció és de tres cinquenes parts del total del passiu, que en el cas de Brokerval pugen a una quantitat pròxima a 2,4 milions d'euros.

A la junta, convocada al Jutjat de Primera Instància número 2 de Palma, hi assistiren creditors amb préstecs valorats en 1,16 milions d'euros, enfront dels 1,44 milions d'euros que es necessitaven, segons va confirmar l'advocat i síndic de l'empresa en fallida, Joan Font.

Amb els doblers que havia de percebre per part de la UIB, s'hauria pagat a tots els creditors devers el 15 per cent dels seus crèdits, però l'absència de molts d'ells demostra que «estan farts d'un tema que s'arrossega des de 1994», manifestà Font.

Amb aquest acord frustrat, la UIB intentava donar carpetada al tema judicial, ja que els creditors s'ha abstingut d'iniciar més procediments judicials contra l'entitat esmentada a canvi d'aquests 360.000 euros. La quantitat exigida pels creditors de Brokerval a la UIB pujava al doble (720.000 euros), però es conformaran amb allò acordat per evitar més dilacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.