algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

El Consell fa passes per ampliar la incineradora aquesta legislatura

La institució insular ja ha començat a modificar el pla de residus


El Consell de Mallorca ha iniciat els tràmits per poder ampliar la incineradora de Son Reus aquesta legislatura. El director insular de Residus de la institució, Guillem Riera, va explicar que per poder fer-ho és precís modificar el pla director de residus ja que el que existeix en l'actualitat impedeix d'ampliar la incineració.

Riera va assenyalar que Departament de Cooperació Local i Residus ja ha començat a realitzar aquesta modificació, a fi que pugui estar aprovada a començaments de l'any 2004. La modificació del pla director és un requisit imprescindible ja que el que ara vigeix, aprovat pel Pacte de Progrés, tancava les portes a qualsevol ampliació.

Riera va assenyalar a més que la modificació del pla director és obligatòria ja que no s'ha pogut complir cap dels paràmetres de producció que fixava l'anterior. El pla fixava un límit de producció d'escombraries de 470.000 tones per a l'any 2004, quan l'any passat es va superar àmpliament aquesta quantitat i van entrar a la central de Son Reus 513.000 tones. El 2002 es van recollir a Mallorca un 10% més de residus dels previst per a finals de 2004.

El pla fixava que un terç d'aquesta producció (156.000 tones) s'eliminàssin pel sistema de reciclatge i de selecció d'envasos. Riera va explicar que tampoc s'ha assolit aquesta xifra ja que, el 2002 es van recollir de forma selectiva per ser reciclades 34.000 tones, un 6'6% del total, molt lluny del 33% que va marcar el pla redactat per la llavors consellera Margalida Rosselló.

Pel que fa a les escombraries dipositades a l'abocador, el pla establia un límit màxim de 23.500 tones que tindrien com a destinació final les instal·lacions d'EMAYA. La realitat és que el 2002, un total de 179.000 tones d'escombraries van acabar a l'abocador, el 35% del total que produeix.

El responsable de Residus del Consell va considerar que aquestes xifres demostren que el pla es va redactar amb un excessiu optimisme que no té relació amb la realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.