lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Turisme i economia: els puntals de Matas


No hi hagué cap sorpresa. Matas va construir ahir un discurs apuntalat en el que han estat els grans eixos de la seva campanya electoral i més en concret les referències a la marxa de l'economia i el turisme i l'absoluta necessitat de fer un canvi en aquestes polítiques per adreçar el rumb cap a una recuperació. Així es va posar de manifest a la seva intervenció en què també xerrà de medi ambient, del pacte amb UM i de les grans infraestructures.

ECONOMIA
Matas considera que no s'ha d'encorsetar l'empresariat sinó que se li han de donar facilitats per desenvolupar la seva activitat amb més llibertat perquè és qui genera riquesa i qui crea llocs de treball. Matas no és partidari de «fer experiments amb gasosa», com qualifica les polítiques econòmiques del Pacte i planteja que l'Administració pública no tengui protagonisme econòmic i que aquest es doni als empresaris i inversors.

TURISME
El plantejament del PP comença per deixar de responsabilitzar el turisme de tots els mals i aposta per redefinir l'actual model turístic, com demanen els empresaris del ram, cap a una major qualitat. Per fer-ho, Matas reivindica un gran debat i un diàleg fluid amb el sector, del qual surtin les línies mestres per envestir noves mesures de promoció i d'imatge exterior. Aquí s'inclou eliminar l'ecotaxa, per a la qual cosa Matas ja pronostica beneficis directes i diu que s'invertirà en medi ambient.

LLENGUA
En matèria lingüística, Matas va reiterar el missatge de la campanya electoral i apostà per acabar amb imposicions lingüístiques a les escoles per equiparar l'ensenyament en català i castellà, tota vegada que considera que hi ha una excessiva prevalència del català. També defensa la lliure elecció de centre, en què compta amb el suport d'UM.

GRANS OBRES
En aquest capítol d'infraestructures s'ha de destacar la construcció de noves autovies per a les quals el futur president del Govern augura una funció vertebradora del territori i manté que no tenen per què suposar un consum territorial més elevat que els desdoblaments que proposa l'esquerra si es fan amb traçats adequats.

PACTE PP-UM
El Pacte del PP amb UM respon a l'interès general. Matas considera que aquest acord polític posarà remei als grans problemes pendents a les Balears, com ara les carreteres, l'energia, els residus o l'aigua. Des del PP s'ha volgut rebutjar la imatge d'un acord signat per fer possible un repartiment de quotes de poder.

MEDI AMBIENT
El PP vol posar fi a la creença que el desenvolupament econòmic és incompatible amb el medi ambient. Matas aposta perquè els propietaris de finques privades decideixin si volen o no estar a un parc natural. A més rebutja que el cable submarí sigui mediambientalment inferior al gasoducte i assegura que no és cert que la incineració de residus sigui un atemptat ecològic.

TARANNÀ
Matas plantejà la necessitat de fer un traspàs de poders amb normalitat i sense traumatismes ni ànims de revenja política. Manifestà una clara voluntat de diàleg amb tota la societat i amb tots els partits i es comprometé a ser un president que governi per a tots, tant els que l'han votat com els que no.

COL·LABORAR
L'enteniment entre les institucions, segons Matas, anirà en benefici dels ciutadans perquè una bona relació amb Europa i l'Estat farà possible el finançament per resoldre problemes com l'aigua i l'energia.

SANITAT
Matas manté que amb la transferència de la sanitat a la Comunitat s'han agreujat problemes interns de personal i la qualitat del servei que es dóna als ciutadans. Per això defensa donar més recursos a sanitat i executar les infraestructures pendents com ara l'hospital d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.