algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Domingo Zapata: «Qui guanyi 17 milions ha de fugir de les gangues i no escoltar ningú»

El broker avisa que la fortuna es perd molt fàcilment


El broker Domingo Zapata recomana a la persona guanyadora de 17 milions d'euros en la grossa de la primitiva, en un bitllet segellat a Inca, que no escolti ningú i que s'allunyi de les gangues. «A qui n'hi proposi una, l'ha de treure al carrer», manifestà.

-Com se sent una persona que guanya aquesta immensa quantitat de doblers?
-He tingut diversos clients als quals els ha tocat la loteria i al principi no s'ho creuen ni ho admeten. Després senten una gran sensació d'alegria i a la vegada d'estrès.

-Què hauria de fer una persona en aquesta situació?
-En primer lloc, relaxar-se, desaparèixer, assumir el que li ha passat i després decidir. Els problemes més importants són dos: de sobte, comencen a sortir amics pertot arreu i també la família. Recoman que no doni doblers a ningú i que no oblidi mai que els doblers que entren fàcil, surten amb la mateixa facilitat.

-Ha de ser tradicional la caça protagonitzada per les entitats financeres.
-En general, les persones de les sucursals no són adequades per gestionar aquestes quantitats, els ve massa gros. Demanaran ajuda de les seves seus centrals, a Madrid o Barcelona, i també dels especialistes de la banca privada, que són experts en grans patrimonis. Però no s'ha d'oblidar que tots tenen una característica comuna: cerquen les comissions.

-Com es poden manejar 17 milions?
-S'ha de pensar que tot el capital és una empresa que ha de gestionar, però sense gens de pressa. Si ha viscut fins ara sense els 17 milions, pot fer-ho uns mesos més. És imprescindible que parli amb professionals, amb consultors, perquè en la major part dels casos les ofertes són de productes financers molt complexos.

-Quines inversions aconsellaríeu?
-Primer, integrar-se en la Simcav (Societat d'inversions mobiliàries de capital variable), que està especialitzada en fortunes superiors als 2'5 milions i proporciona beneficis fiscals. La base és crear societats i actuar-hi a través.

-És cert que aquests premis no tributen a Hisenda?
-El primer any, no. Després s'ha de fer la declaració de patrimoni i de totes les propietats.

-És fàcil reciclar-se per posar-se a l'altura de les circumstàncies?
-Existeixen empreses que formen professionals i també nous rics, com pot ser el cas d'aquesta persona. Ha de recordar que he viscut casos com aquest que han acabat sense doblers per inversions inadequades, pèrdues a la borsa, comissions que no li ha pagat el banc, a més de la tragèdia familiar i personal.

-Hi ha moltes persones a les Illes que tenen quantitats similars?
-A la nostra empresa tenim uns 150 clients amb grans patrimonis, a més dels que puguin tenir les entitats financeres. La major part ha aconseguit la seva riquesa en el món immobiliari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.