algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Cort realitzarà un estudi per reduir l'allau d'hores extra del personal

El darrer any s'ha pagat 1'8 milions d'euros entre els 2.200 funcionaris

JOANA NICOLAU.Palma.
La regidoria de Funció Pública durà a terme un estudi en profunditat amb l'objectiu de «racionalitzar» les hores extraordinàries que realitza el personal de Cort. L'any passat l'Ajuntament arribà a pagar fins a 1'8 milions d'euros (300 milions de pessetes) entre els 2.200 funcionaris de l'Administració local per aquest concepte, que ja es considera un «problema crònic» i ara es vol solucionar.

El regidor encarregat de l'àrea, Pedro Àlvarez, explicà que amb l'estudi es volen analitzar els perquès de tantes hores extraordinàries i determinar si és un problema estructural de determinats departaments, si es tracta de cercar solucions per a puntes de feina o si és que es fan hores extra per inèrcia.

Amb l'estudi se sabrà si són necessàries reestructuracions en determinats departaments i ampliar el personal o si, en el cas que sigui un problema de puntes de feina, s'han de contractar de manera eventual més treballadors o destinar al departament necessitat personal d'altres àrees.

Àlvarez sentencià que «Cort no es pot permetre que aquesta quantitat elevadíssima vagi en augment» i especificà que «s'han de racionalitzar les hores de feina respecte del servei que s'ofereix tenint també en compte la demanda dels ciutadans».

Així mateix, el regidor de Funció Pública i Hisenda destacà que a part de les hores extra s'han de tenir presents altres conceptes com ara complements de productivitat o altres prestacions i bonificacions, deixant clar que les hores extra han de ser allò que el mateix terme indica: hores extraordinàries.

Ja era hora
El delegat sindical de CCOO a Cort, Pedro Castro, considerà que l'estudi fa anys que s'hauria d'haver duit a terme. Castro aplaudí la iniciativa, considerant que incidirà en la necessitat de crear més llocs de feina a Cort. Fins ara, d'acord amb Castro, les hores extra «s'han pagat tard i malament» i és hora que es posi ordre en tot aquest assumpte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.