algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Foment espera prest declarar l'interès públic dels trajectes fins a la Península

El subsecretari d'Estat diu que tan sols depèn d'enllestir detalls

El subsecretari del Ministeri de Foment, Adolfo Menéndez, va assegurar ahir que està «convençut» que arribarà a un acord «molt prest» amb el futur govern per declarar l'interès públic d'algunes línies que uneixen les Balears amb la Península. Menéndez féu les declaracions al port esportiu de Portals, on acudí a la inauguració d'una embarcació de Salvament Marítim.

Menéndez va afirmar sobre la declaració que «hi estam fent feina i esperam arribar a una solució dins el marc europeu molt prest. Hem d'esperar que acabi de constituir-se i que els nous responsables hi arribin, però nosaltres, des del Ministeri de Foment, estam oberts a aquesta proposta que el Govern del PP tractarà amb seriositat i rigor dins l'àmbit de les exigències de la normativa europea. Falta enllestir alguns detalls tècnics que són qüestió de posar-s'hi a fer feina».

Menéndez va explicar que «No es tracta d'una diferència de forces polítiques, sinó que de plantejaments. Els plantejaments que el PP ha fet sempre dins aquesta matèria a través de la seva representació parlamentària han estat sempre coherents, dins el marge de la normativa europea i que ens permet arribar a un acord. Quan des del Ministeri de Foment dèiem que la declaració proposada no era possible era perquè ens proposaven solucions que no estaven dins la normativa. Ara, estam convençuts que el Govern sostendrà aquesta posició i que arribàrem a un acord, sense menysprear la tasca de l'anterior Govern».

Així i tot, el representant de foment va recordar que «vaig dir molt clarament fa mesos, quan es varen produir les primeres declaracions, que els plantejaments del Govern no eren coherents i a la fi aconseguirem avançar quan començàrem a ser coherents i a acostar-se a les posicions lògiques i raonables. Vaig dir el que pensava sempre des d'un punt de vista constructiu i creient que allò important és resoldre el problema dels ciutadans de Balears i fer-ho dins el marc de la normativa aplicable, perquè el contrari és anar en contra de la norma i el sentit comú, la competitivitat en aquest cas del transport aeri i contra els propis interesos econòmics de Balears».

Finalment, Menéndez precisà que «les supervisions tècniques pendents són precisar el tipus de línies, el tipus d'ocupació, el tipus de qualitat del servei, una sèrie d'elements tècnics que són els que hi ha actualment sobre la taula».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.