muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Caritas detecta un augment de la pobresa sobretot entre majors de 45 anys i malalts mentals

Demana un major suport a l'economia solidària

«Des de Caritas percebem un augment i una cronificació de la pobresa en la nostra societat, sobretot referent a persones amb malalties mentals sense suport familiar, persones de més de 45 anys sense feina i persones majors que precisen una atenció residencial i assistència». Aquesta va ser l'advertència llançada ahir a la societat pel director de Caritas Diocesana a Mallorca, Antoni Garau, en la presentació de la memòria anual de l'entitat religiosa.

La memòria desglossa la tasca de Caritas en diversos àmbits, com els programes de sensibilització, d'atenció primària, d'economia solidària, els dirigits a la infantesa o la dona, a les persones majors, als immigrants o els de voluntariat. Així, per exemple, el programa per a immigrants va atendre l'any passat 3.231 persones (un 33 per cent més que el 2001), el d'inserció sociolaboral 2.964 persones, el d'atenció primària, 3.664 persones (un 27 per cent més), el d'infantesa, dona i família va arribar a 796 persones i el de persones majors va servir 140 persones.

Segons Margalida Riutort, coordinadora dels tallers d'inserció social, l'aposta de l'entitat és «continuar el treball en xarxa amb les institucions, les administracions i altres entitats; fer costat a l'economia social, una economia que està més pendent de les persones i implicar tota la societat en la denúncia d'aquesta situació. De fet, feim molta feina amb el voluntariat. Evidentment, és important que les administracions dotin més recursos a aquest treball en xarxa no tan sols per aconseguir llocs de feina, sinó també per ajudar a créixer les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.