algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Les reserves del turisme britànic a Balears augmenta el 6% per a l'estiu

Les Illes han captat el 19% de la quota de mercat dels anglesos


Les reserves dels turistes britànics per a les Balears han augmentat un 6% per a aquest estiu i han captat ja el 19% de la quota de mercat dels britànics, segons es desprèn de l'informe de conjuntura elaborat pel Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques (Cittib), basat en les dades de AC Nielsen.

AC Nielsen, que mesura les reserves de paquets vacacionals tant de venda directa com des d'internet, ha detectat una clara recuperació de la demanda dels turistes britànics després del final de la guerra d'Iraq i dels importants descomptes de preus introduïts pels operadors turístics. Les Balears rebran aquest estiu quasi la meitat (47%) dels viatges dels britànics cap a Espanya.

Per Illes, Mallorca (+8%) és la que experimenta majors increments de reserves. Eivissa (+5) se situa en una posició intermèdia, Menorca es queda igual que el 2002 i Formentera perd un 10% dels turistes britànics.

Durant el maig, les vendes han estat positives per Mallorca i Menorca, que han augmentat un 12% i un 14%, respectivament, respecte del mateix mes del 2002. En sentit contrari, les vendes cap a Eivissa (-3%) han manifestat més feblesa.

Altres destinacions espanyoles, com ara la Península, mostra un millor comportament de les reserves, però també són superiors les ofertes. Així, les zones turístiques peninsulars han oferit rebaixes del -6'5% en paquets de set dies, mentre que les Canàries han baixat les tarifes un -2'6% i les Balears, un -2'7%. La minva de preus per Illes és menor a Menorca (-1'2%), que a Eivissa (-3'5%) i a Mallorca (-3%).

Països com ara Bulgària segueixen la seva tendència de desmarcar-se de la resta de destinacions competidores, ja que és pràcticament l'únic que augmenta els preus de venda. Quant a les vendes, les tarifes cap a Balears creixen de forma important i per damunt de la mitjana de mercat, fet que explica que els ingressos hagin augmentat un 19%, xifra molt per damunt de les reserves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.