nubes dispersas
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Més de la meitat dels sol·licitants d'asil a Balears són colombians

La Creu Roja en rebé un total de 64 demandes durant l'any passat

CATI ROIG. Palma.
Durant l'any 2002 la Creu Roja rebé 64 sol·licituds d'asil, de les quals el 60% van ser de ciutadans colombians. Aquest fet s'explica, segons el responsable d'Immigració d'aquesta institució, Marcelo Unamuno, per la inestabilitat política que pateix aquest país.

El perfil del sol·licitant d'asil que es troba la Creu Roja, institució que presideix Gerard Bonet, és principalment el d'un home d'entre 25 i 35 anys, que fuig de països com Colòmbia, Cuba o Algèria, i que acostumen a deixar la família en el país d'origen.

Segons les dades facilitades per aquesta organització, durant els darrers 10 anys la nacionalitat de les persones sol·licitants d'asil a les Balears es correspon amb les zones amb conflictes bèl·lics. Unamuno ha assenyalat també que d'aquestes sol·licituds un 33% són admeses a tràmit, però només un 3% són reconegudes.

Tot i que les xifres d'atenció d'enguany són molt similars a les de l'any passat, les previsions per al 2003 apunten a una tendència a la disminució d'aquestes demandes, principalment a causa de l'exigència de visat als ciutadans provinents de Colòmbia.

La Creu Roja constata que només el 0'27% de les persones immigrants que atén arriben a ser considerats refugiats. Aquesta consideració els proporciona més avantatges davant la llei, ja que no necessiten un permís de treball per renovar el de residència. Es calcula que al món hi ha 50 milions de persones desarrelades, de les quals un 80% són dones i infants. Es calcula que un 40% d'ells són menors d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.