muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Saharians desapareguts, però no oblidats

L'Associació d'Amics del Poble Saharià de Balears, la Delegació d'Amnistiqa Internacional a la nostra comunitat i la colònia de ciutadans saharians que viuen a Mallorca varen celebrar ahir el dia dels Desapareguts Saharians.

Segons va recordar la coordinadora general de l'Associació d'Amics del Poble Saharià, Cristina Silva, «aquest dia se celebra el 17 de juny de cada any perquè és la data en què va desaparèixer el primer saharià» arran del conflicte que enfronta la nació magribina amb els seus veïns marroquins, que ocupen el seu territori d'ençà de l'any 1975.

Precisament, en uns moments decisius pel futur de la República Àrab Sahariana Democràtica (RASD), quan el Consell de Seguretat de Nacions Unides (ONU) ha de prendre una decisió final, ahir desenes de persones varen mostrar el seu suport al dret d'autodeterminació del poble saharià i que els desapareguts ho són físicament, però no en la memòria.

De fet, a l'acte, molt simbòlic, es va llegir un manifest «a favor dels drets humans al Sàhara Occidental i en contra de la desaparició forçosa de persones» i al qual es reivindicava, davant els governs espanyol i del Marroc, el parador dels desapareguts. Després de la lectura del manifest, les desenes de persones que varen acudir a l'acte, entre ells alguns polítics i intel·lectuals, varen firmar el manifest mostrant el seu suport al poble saharià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.