cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

L'acusació del cas Formentera demanarà la data en què es nacionalitzaren els 73 emigrants

Per PSIB i EU, Luzón fa «un placatge a la instrucció»


L'acusació particular del cas Formentera sol·licitarà la data de la nacionalització dels 73 votants que s'inscriviren al cens de l'illa per a les eleccions del 1999. Així ho anunciaren ahir el secretari d'Organització del PSIB, Damià Cànoves, i el regidor d'EU Eberhard Grosske, els quals anunciaren també que presentaran un escrit davant el Tribunal Suprem per oposar-se que la causa la instrueixi aquest òrgan judicial.

Grosske qualificà la inscripció dels emigrants de «tortuosa» i recordà que com a condició prèvia per tenir el dret de votar s'ha de tenir la nacionalitat espanyola. El regidor de Cort es remeté a la declaració d'un testimoni argentí en el TSJB, segons la qual demanà el passaport el 19 d'abril del 1999 i el 26 del mateix mes ja presentà la reclamació per votar a Formentera. «Un tràmit meteòric», digué.

Eberhard Grosske titllà de «placatge a la instrucció» del TSJB l'escrit del tinent fiscal del Suprem, José María Luzón, perquè assumeixi el cas basant-se en uns suposats delictes que s'haurien comès al Consolat argentí de Rosario.

Per la seva banda, Damià Cànoves es demanà si Luzón seguia totes les causes d'Espanya i qualificà de «maniobra de distracció» i de «contradicció flagrant» les pretensions del fiscal. «Quan Jaume Matas i Rosa Estaràs estaven a Madrid, la causa era de Palma i ara que ambdós estan a Palma, vol que el cas sigui a Madrid». Cànoves apuntà que la iniciativa de Luzón «ja estava pensada abans de les eleccions».

El secretari d'Organització del PSIB es qüestionà si Luzón havia rebut informació del cas des de les Illes i considerà «molt estrany» que aquesta passa judicial no l'hagi demanada el fiscal en cap del TSJB, Bartomeu Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.