cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

L'escola de pilots Aerotec ha invertit 3,5 milions en un nou simulador per a la base de Palma

Els directius consideren l'Illa un centre estratègic de trànsit aeri per la important activitat turística


Els responsables de l'escola de pilots Aerotec presentaren ahir el nou simulador de vol avançat Airbus-320 i l'ampliació de les instal·lacions a Palma, fet que suposa convertir el seu centre a Son Bonet en «l'única companyia capaç d'oferir als seus alumnes la instrucció més avançada exigida per les autoritats espanyoles i europees».

Aquest nou equipament, que ha suposat una inversió de 3,5 milions d'euros, s'ha destinat a l'escola de Palma perquè «es troba en una comunitat autònoma estratègica pel trànsit aeri que registra, directament relacionat amb la seva important activitat turística», segons manifestà ahir el seu president, Tomás Marquès.

Marqués digué que aquesta inversió persegueix convertir la base de Palma en el Centre Europeu de Formació Aeronàutica, «ja que és l'únic que imparteix els cursos en espanyol i anglès». L'escola, segons el seu responsable, té un important nombre d'alumnes estrangers i també intenta dotar els espanyols d'una projecció internacional per tal d'ampliar les seves possibilitats laborals.

Aerotec s'establí a Palma en el 1995, dos anys després de crear-se la companyia, i disposa de bases a Madrid, on està la seu administrativa, Màlaga, Palma, Las Palmas de Gran Canària, Santa Cruz de Tenerife i Sevilla. El centre de Son Bonet, ubicat en una superfície de 3.100 metres quadrats, inclou 900 metres edificats on estan emplaçades les aules, les dependències administratives, el control d'operacions i els simuladors.

En concret, el nou simulador A-320 té unes prestacions de cabina idèntiques a les de l'avió Airbus-320 i gaudeix de sis eixos de moviment. S'ha dissenyat per reproduir diferents escenaris d'Europa i, per les qualitats de posició de l'instructor, el converteix en idoni per preparar-se per a les proves d'ingrés en companyies aèries. Ha estat fabricat pel grup espanyol Tecnobit i comencarà a funcionar el proper estiu.

Al llarg dels 10 anys que funciona l'empresa en tot l'Estat, s'han format més de 2.000 pilots, dels quals un 25% han cursat els estudis teòrics i pràctics a Palma. La companyia compta amb una flota de 30 avions, dels quals vuit estan permanentment a les Illes i la resta es desplaça segons les necessitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.