algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

La Fiscalia General de l'Estat descarta obrir cap expedient al tinent fiscal de les Balears

Afirma que dins la Carrera Fiscal hi ha llibertat d'expressió i que «l'estalinista és Ladislao Roig»


La Fiscalia General de l'Estat no es planteja l'obertura de cap expedient al tinent fiscal de les Balears, Ladislao Roig, pel contingut de la ponència que presenta avui en el congrés de la Unió Progressista de Fiscals i de Jutges per a la Democràcia que es realitza a Benicàssim.

Fonts de la Fiscalia General asseguraren a Diari de Balears que dins la Carrera Fiscal existeix llibertat d'expressió quant a l'organització de les plantilles i a l'organigrama intern i més si les idees s'expressen en un congrés. Ladislao Roig havia titllat el càrrec de fiscal general de «comissari polític estalinista», una catalogació que «no s'aplica a les persones sinó a la figura tal com està contemplada en la llei». Des de la Fiscalia General consideraren que «l'estalinista és Roig» si es revisen els currículums de l'actual fiscal general, Jesús Cardenal, i del propi Roig.

Tampoc no volgué fer cap valoració de les idees manifestades per Ladislao Roig el fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, qui considerà que qualsevol és lliure de pensar i expressar les seves idees. «No faré cap declaració sobre el que opina un company», manifestà.

Per la seva banda, el número dos de la Fiscalia illenca digué que se sentia totalment tranquil i assenyalà que en el context en què es presenta la seva ponència, amb els dos corrents més crítics de la Carrera Fiscal i Judicial, no hi haurà problemes.

Roig, en la ponència Algunes reflexions sobre el nou Estatut del Ministeri Fisca, indica que la normativa «suposa una incidència del Govern en la Carrera Fiscal com no es veia des de feia 25 anys». El tinent fiscal creu que és una «falsedat» que l'Executiu nomeni i cessi el fiscal general quan vulgui, a la vegada que tengui entre les seves competències el nomenament dels fiscals en cap autonòmics.

Les limitacions que imposa el nou Estatut fiscal per a les investigacions penals i les diferents justícies entre «els poderosos i la resta de la societat» també són altres de les denúncies de Roig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.