lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Matas agraeix el sí d'UM i espera el seu suport per derogar l'ecotaxa

El president justifica el recurs a la Llei de consells per «motius tècnics»

El president del PP va agrair ahir a Unió Mallorquina que hagués acceptat la seva oferta per governar el Consell, va avançar que l'acord final se signarà dimarts, i va assegurar que veuria amb bons ulls que aquest partit donàs suport a la derogació de l'ecotaxa. Jaume Matas també va afirmar que la Llei de consells, que permetrà a UM governar el Consell en solitari, només es va recórrer per «motius tècnics».

Després que UM hagués donat el sí al PP, Matas va comparèixer ahir per afirmar que l'acord assolit és «el més encertat per garantir el futur de les Illes». El nou president del Govern balear va confirmar que s'estan tancant els serrells del pacte entre PP i UM, que dimarts dia 18 signaran els presidents i secretaris generals dels dos partits. Serà després quan ambdues formaciona donin a conèixer tot el contingut de l'acord, que també afecta l'activitat parlamentària.

En aquest sentit, Matas va considerar «positiu» que el seu soci doni suport al Parlament a la derogació de l'ecotaxa, que impulsarà el PP si així es desprèn de la mesa sectorial turística que es convocarà per prendre mesures urgents. Amb tot, la mesura no s'inclou dins el programa pactat.

Matas va explicar que també s'està estudiant la possibilitat de crear un mecanisme formal per controlar el pacte però l'acord es fa «sobre la base d'un esperit de col·laboració i de bona voluntat». El líder del PP va tornar a defensar l'acord de govern assolit perquè assegura els «projectes fonamentals per Mallorca» en matèria d'aigua, energia, Pla Territorial o carreteres.

El president del PP va considerar «legítima» i «ben intencionada» l'oferta que el PSOE va fer a UM i va apuntar que la decisió de Munar «és la més encertada». Segons Matas, ara era més «fàcil» que fa vuit anys pactar amb UM perquè «la situació és diferent» i els «problemes» que volen resoldre els dos partits «s'havien agreujat».

El líder conservador va restar importància al fet que el PP s'hagués oposat a la Llei de consells, que permetrà a UM governar el Consell en solitari, i va explicar que el Govern central només la va recórrer per «motius tècnics», que els conservadors balears compartien.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.