lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

El pacte de progrés impulsat pel PSOE fracassa i queden obertes altres vies de govern

El PP es reuní ahir vespre amb els Independents

M.FUSTER. Manacor.
El pacte de progrés impulsat pel PSOE va fracassar davant la manca d'enteniment entre l'actual batle i cap de llista per ALM-UM, Miquel Riera i el líder del PSM, Gustau Fernández, els quals, no estan disposats a rebaixar les seves exigències i compartir la batlia durant dos anys.

Davant aquest bloqueig, es va decidir que no feia falta mantenir una reunió amb el PSOE i les forces d'ALM-UM, AIPC i PSM tal i com s'havia previst, així que, el pla de treball realitzat per la líder socialista, Mercè Amer, ha passat a millors temps.

Precisament fou Amer qui va dir que «el pacte progressista es veu gairebé impossible, molt hauran de canviar les coses perquè es pugui dur a terme. A més, hi ha l'exemple en el Consell, que vulguis o no, condiciona perquè el pacte de centre i esquerra no progressi».

Per la seva banda, Gustau Fernández va expressar ahir que «nosaltres ja hem rebaixat a compartir la batlia i la volem per als dos primers anys i tant si arribam a un acord amb les altres forces com no, el dia de la constitució de l'Ajuntament ens votarem a nosaltres mateixos».

Fernández va reconèixer que les negociacions amb el PP són fluïdes però el principal problema és el programa». Miquel Riera no està disposat a compartir la batlia amb el PSM però sí amb el PP, tot argumentant que aquesta és la llista més votada.

Al tancament d'aquesta edició estava prevista una reunió entre els Independents de Portocristo i PP. Jaume Brunet (AIPC) creu que la seva opció és més interessant perquè no exigeix la batlia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.