algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

La casa d'un veí pot ser esbucada a causa de la passivitat de l'Ajuntament

La Sala no va presentar els documents per restituir la legalitat de l'obra

M.FUSTER. Artà.
Un veí de la Colònia d'Artà, Tomeu Payeres, podria perdre la seva casa a causa de la passivitat demostrada per l'Ajuntament, que havia de presentar una sèrie de documents per «restituir la legalitat de la seva obra» perquè, segons el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), la llicència concedida pel Consistori artanenc a Tomeu Payeres fou considerada il·legal i va anul·lar aquesta llicència.

La sentència exposa que l'Ajuntament d'Artà «ni tan sols no ha notificat quins són els actes realitzats per acreditar el compliment de la sentència. Per tant, s'ordena que en el termini de quatre mesos l'Ajuntament procedeixi a enderrocar l'obra construïda a l'empara de les llicències que han estat objecte d'anul·lació per part del Tribunal». La sentència apunta que «contra aquest acte es pot interposar un recurs d'apel·lació davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia en el termini de 15 dies».

L'afectat, Tomeu Payeres, vol expressar que «la decisió de la jutgessa que ha dictat l'acte, Carmen Frigola, ha estat motivada pel fet insòlit que ni l'Ajuntament, ni els seus serveis jurídics ni tan sols no s'han dignat a contestar els requeriments reglamentaris que la jutgessa els sol·licitava com a part demandada. Han renunciat a la seva defensa. Pel que sembla, s'estimen més fer front a les quantioses indemnitzacions econòmiques que els suposarà, això sí, amb els doblers dels ciutadans, ja que l'actuació es realitza d'acord amb la llicència d'obres concedida».

Segons Payeres, «més greu és encara pel fet que l'obra era perfectament legalitzable, se'n podien corregir les deficiències que la sentència del TSJB obligava a restablir. Així quedà palès en una reunió mantinguda en el despatx del batle en presència del seu advocat, la secretària i l'arquitecte municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.