algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

La Guàrdia Civil arresta un home per l'assassinat del jubilat de ses Salines

El sospitós, de 37 anys, era veí d'Andreu Burguera quan morí apunyalat, el 1993

66860
El sospitós va ser conduït ahir horabaixa fins al Jutjat de Manacor. | M. FUSTER.

J.J. / P.M. Palma.
La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma detingué ahir al matí un individu de 37 anys d'edat en relació amb el crim del jubilat de ses Salines, que es va cometre el 1993 i que ara ha estat reobert per una jutgessa de Manacor. Andreu Burguera Vidal tenia 70 anys quan el 21 d'octubre de 1993 va ser apunyalat al carrer Bonico de ses Salines. Les intenses gestions realitzades llavors per la Guàrdia Civil no pogueren aclarir el cas, tot i el fet que es practicaren detencions, i el crim s'arxivà. Ara bé, fa devers cinc mesos la Guàrdia Civil s'assabentà de les acusacions que un home -l'ara detingut- formulava contra un familiar, que relacionava de manera directa amb aquells successos luctuosos.

Els funcionaris de la Policia Judicial, amb un hermetisme absolut per no fer malbé aquesta nova línia d'investigació, s'entrevistarem amb el testimoni i comprovaren que, deu anys enrere, ja havia prestat declaració sobre el crim. L'home i Andreu Burguera acudien amb freqüència al mateix bar de ses Salines i es coneixien bastant, encara que no fossin amics.

En aquella ocasió els agents parlaren amb ell i li demanaren quan havia estat la darrera vegada que havia vist el jubilat i en quines circumstàncies. Arran de les darreres revelacions, els investigadors de la Policia Judicial parlaren de nou amb l'exveí de ses Salines -ara resideix a Palma- i hi detectaren contradiccions significatives. De tot d'una es pensaven que es tractava de problemes de memòria pel temps transcorregut, però els va cridar l'atenció que hi volgués implicar un familiar que, segons pareix, tenia una coartada.

Durant aquests cinc mesos de diligències secretes, la Benemèrita ha anat estrenyent el cercle i ha arribat a la conclusió que el subjecte en qüestió coneix més dades de les que sembla i, en conseqüència, és el principal sospitós de la mort d'Andreu Burguera.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor ha estat al corrent de totes les novetats i ha supervisat cada pas policíac. Així, la Policia Judicial es desplaçà ahir al domicili palmesà de l'individu i procedí a la seva detenció formal. En un primer moment, el traslladaren a les dependències policíaques, on l'interrogaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.