algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Les 391 farmàcies de les Balears recolliran medicaments caducats

El sistema SIGRE servirà per reciclar els envasos i eliminar els residus

F.OLIVA.Palma.
Les 391 farmàcies de Balears comptaran a partir d'ara amb altres tants contenidors especials a les seves oficines per tal de recollir envasos de productes farmacèutics caducats per ser posteriorment reciclats, emprant el Sistema Integrat de Gestió i Recollida d'Envasos (SIGRE). Dels punts de recollida selectiva, un total de 328 estaran localitzats a Mallorca, 34 a Menorca, 37 a Eivissa i altres dos a Formentera.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, acompanyada del director general de Qualitat Ambiental, Nicolau Barceló, i del director general de SIGRE, Juan Carlos Mampaso, presentaren ahir al Col·legi de Farmacèutics el nou sistema de «punts verds».

Aquesta iniciativa mediambiental, que sorgeix de la indústria farmacèutica, es fa efectiva en compliment de la legislació europea i es transposa a l'aprovada pel Parlament espanyol el 1997 sobre gestió d'envasos, la qual obliga el sector a fer-se càrrec dels envasos un cop utilitzats.

L'envàs, sense distinció de materials, serà enviat a les plantes especialitzades per al seu reciclatge, mentre que les restes de medicaments seran eliminats mitjançant gestors de residus. Segons informà Mampaso, durant l'any 2002 es dispensaren a Balears un total de 17'3 milions d'envasos, amb un pes de més de 420 tones a través de les gairebé 400 farmàcies.

Per aquest motiu, Roselló, que recordà que el seu departament ja havia suscrit un conveni similar amb Apotecaris Solidaris, realitzà una crida a la societat balear, per tal que es conscienciï de la importància d'eliminar els residus dels medicaments, atesa la seva perillositat per al Medi Ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.