algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

Per cada pensionista illenc hi ha 2'6 treballadors afiliats a la Seguretat Social

La relació supera la mitjana estatal del 2'4 i augmenta durant la temporada alta

86056
Els viatges de l'Imserso estan subvencionats pel Ministeri de Treball.


La relació de cotitzants per pensionista arribà a 2'6 el passat mes d'abril a les Balears, una de les més altes dels darrers anys, i obeeix a la positiva evolució de l'ocupació i a l'inici de la temporada turística. Aquesta xifra és superior a la mitjana estatal (2'4) i augmenta a mesura que entram en la temporada alta, mentre que segueix l'evolució inversa a la tardor i a l'hivern.

En finalitzar l'abril estaven donats d'alta a la Seguretat Social 393.026 treballadors en els diferents règims, mentre que hi havia 150.617 pensionistes, xifra que no sempre es correspon amb els beneficiaris, ja que algunes persones cobren més d'un subsidi. L'import de les pensions fou de 74.125.322'61 euros.

A més de l'evolució positiva de l'ocupació, la segona conseqüència que s'extreu de l'alt nombre d'afiliats és la contribució a l'enfortiment del sistema de protecció social. El Fons de Reserva, que garantirà el pagament de les pensions en el futur, compta a tot l'Estat amb 7.500 milions.

És important l'aportació que realitzen els treballadors estrangers. En finalitzar l'abril, hi estaven afiliats un total de 41.780, dels quals més de la meitat (22.311) foren extracomunitaris.

El sector serveis ha estat el protagonista, tant l'abril com el maig, de l'augment de cotitzants. Per règims, ha estat el general el que ha provocat el major increment d'afiliats i és el més important quant a volum, ja que acull set de cada deu altes.

També d'aquest règim en prové la majoria de pensionistes (84.917 a l'abril), seguit del d'autònoms (23.594) i dels agricultors per compte propi (16.561). S'ha de destacar el col·lectiu dels empleats de la llar (5.618), mentre que el grup més petit correspon al dels treballadors de la mineria de carbó (372 persones).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.