algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

El PSM i el PP apropen posicions i perfilen un possible pacte de govern

Es donen de marge el cap de setmana per valorar les propostes

El PSM i el PP es varen reunir ahir vespre per negociar un pacte de govern després que la possibilitat de reeditar el pacte de progrés del 99 a l'Ajuntament de Manacor amb ALM-UM, AIPC, PSOE i PSM quedàs en suspens dijous a la nit, després d'una reunió que va durar menys de cinc minuts i en la qual els nacionalistes exigiren la batlia dos anys i ALM-UM es negà a cedir.

A la trobada d'ahir vespre, PSM i PP acostaren posicions, cadascú féu les seves propostes, compararen programes i es donaren de marge fins dilluns, dia en què es tornaran a reunir per acabar de perfilar un possible pacte. La reunió fou valorada de manera molt positiva per ambdues formacions, ja que es desprengué la voluntat d'arribar a acords, encara que tot està una mica verd. PP i PSM es reuniran aquest cap de setmana amb els seus respectius comitès per analitzar la nova situació i prendre alguna determinació.

Tot i que aquest és el pacte que cobra més força, les negociacions amb altres partits per part dels populars no estan tancades del tot, ja que es podrien reunir aquests dies amb AIPC. Els Independents de Portocristo demanen als populars que incloguin en les negociacions ALM-UM i aquest estaria disposat a compartir batlia amb el PP dos anys, cosa que no ha concedit al PSM.

«Les condicions d'ara no són les de fa quatre anys. No podem cedir la batlia al PSM perquè també la pot demanar el PSOE o AIPC, ja que estan en igualtat de condicions», comentaren des d'ALM-UM. Pel seu costat, el portaveu dels Independents, Jaume Brunet, comentà que «ja que sembla que és difícil un pacte de progrés, hem d'obrir les portes a altres possibilitats. Ens agradaria negociar amb el PP però juntament amb ALM-UM».

D'altra banda dijous passat una seixantena de persones, entre simpatitzants i afiliats, assistiren a l'assemblea del PSM, en què el candidat nacionalista, Gustau Fernández, va exposar quina era la situació actual. «Va ser molt interessant perquè es va obrir un debat amb gran participació. Nosaltres som un partit obert i per això volíem estar en contacte amb la nostra gent a l'hora de prendre decisions». Després d'aquesta assemblea en què tothom va dir-hi la seva quedà clar que qualsevol pacte, fos amb qui fos, passava per tancar unes línies bàsiques de programes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.