cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

El Tribunal Suprem reafirma que el camí de Son Estrany és públic

La sentència desestima un recurs de cassació interposat per un veí

C. MORENO. Campanet.
Una sentència de la Sala Tercera del Tribunal Suprem reafirma la titularitat pública del camí del cementiri o de Son Estrany i desestima un recurs de cassació interposat per un veí d'aquest camí rural. El recurs de cassació presentat per aquest veí és contra la sentència del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) de l'any 2000, que denegava a aquest particular una llicència d'obres per a la construcció de dos pilars en el camí de Son Estrany.

El recurs també es presentà contra l'acord de la sessió plenària de dia 6 d'agost de 1996 de l'Ajuntament de Campanet, que considerava que aquest camí era públic. Segons el Tribunal Suprem, en la sentència del TSJB hi ha un minuciós relat de fets i declaracions jurades acreditant l'ús públic d'aquest vial litigiós.

Tant l'Ajuntament de Campanet com els recurrents comparegueren davant el Tribunal Suprem. El recurs de cassació que presentà el veí es basa en un seguit de motius referents a la Llei de jurisdicció i el tribunal només en va admetre a tràmit un, en el qual s'exposava que «la sentència desnaturalitzava les pretensions exercitades, perquè en aquestes es demanà que es declaràs que el camí que no està afectat per a l'ús públic i que s'hi escau atorgar la llicència d'obres sol·licitada».

Un pic admès a tràmit aquest recurs de cassació, l'Ajuntament comparegué al·legant que la sentència no «incorria en cap incongruència» i que «l'Ajuntament havia exercitat la potestat de recuperació d'ofici d'un bé públic, que és un camí veïnal».

Així mateix, el pronunciament de la sentència del Tribunal Suprem també imposa als recurrents unes costes processals que ascendeixen a 1.500 euros per als honoraris de l'advocat que s'encarregà de la defensa de l'Ajuntament de Campanet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.