algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Els inquers entonaren «la Balanguera» per commemorar la festa de l'Estendard

Un any més, l'Obra Cultural d'Inca organitzà l'acte que es caracteritzà per la seva senzillesa

Els inquers entonaren ahir la Balanguera en motiu de la festa de l'Estendard que, com cada any, es celebrà uns dies abans de la Diada de Mallorca, el 31 de desembre. L'acte, que va tenir lloc a la plaça de l'Ajuntament, es caracteritzà per la seva senzillesa.

A més de la presència dels membres de l'Obra Cultural Balear (OCB); nombrosos inquers s'acostaren fins a la plaça per recordar el significat de l'arribada del rei Jaume a Mallorca.

Després de l'arribada a la plaça de l'Ajuntament d'un nombrós grup de persones amb la bandera de les quatre barres, la regidora de Cultura, Joana Rosselló, aprofità per recordar la figura del rei Jaume I.

Rosselló afirmà que «en aquests moments, l'Ajuntament està treballant perquè la zona de la Pota del Rei, que amaga una vella llegenda del rei Jaume, pugui ser visitada pels escolars i d'aquesta manera coneguin d'aprop la història».

Per la seva part, el president de l'OCB, Antoni Colomer, repassà alguns dels fets que han succeït des que el rei Jaume I arribà a l'Illa. En aquest sentit, recordà «la persecució ferotge de Felip V contra la nostra cultura». Així mateix, afegí que avui dia encara es duen a terme actes institucionals en contra de les minories.

Durant l'acte, es repartí un fulletó que feia referència, entre d'altres qüestions, al canvi de posició del batle d'Inca Pere Rotger. En aquest, es podia llegir un article publicat el passat dijous a Diari de Balears en el qual s'explicava el seu gir envers la bandera catalana. Segons l'article, en el darrer sopar de Nadal dels populars, Pere Rotger acusà el PSM de perseguir «una societat catalanitzada, mentre que fa un any aprovà una moció en el seu municipi en la qual es comprometia a fer onejar la bandera catalana en un lloc preferent del consistori durant la Diada de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.