algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Jornada de neteja de l'alzinar i els voltants del monestir de Lluc

L'Ajuntament proporcionà dos camions per endur-se els residus

TONI ESCANELLAS. Palma.
L'IES Joan Taix de sa Pobla i l'Ajuntament d'Escorca organitzaren ahir una jornada de neteja de fems pels voltants del monestir de Lluc. Devers 55 alumnes dels mòduls de recursos naturals i de jardineria anaren ahir a les 9.00 hores al santuari per començar la recollida de tot tipus de fems a l'alzinar i a la zona d'acampada. Per això, l'Ajuntament d'Escorca els proporcionà guants i sacs i va posar al seu servei dos vehicles per al transport dels residus recollits, ja que s'havien de dur a l'abocador municipal o a l'espai corresponent a Son Reus.

Els fems recollits eren bàsicament plàstics, PVC i polietil·lè, tot i que també hi trobaren ferros, filferros, torradores que un pic emprades la gent tira a l'alzinar i, fins i tot, restes d'alzines tallades per fer foc. Tant professors com alumnes destacaven que allò que els havia fet prendre aquesta iniciativa era, principalment, el fet de «mantenir net un lloc que freqüentam».

Tot i així, destacaven que tal vegada la catàstrofe dePrestige els havia induït a pensar que, tal com assegurava un professor, «tots tenim un Prestige al costat», i per aquest motiu consideren la possibilitat d'instaurar anualment una jornada de neteja dels voltants del monestir. «No és qüestió de ser bons o dolents, és qüestió d'educació», comentava un dels estudiants presents que transportava un dels molts de sacs de fems que havien omplit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.