algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Antich ordena a Medi Ambient que consensuï el parc de Tramuntana

Li exigeix que enviï la seva proposta a totes les conselleries del Govern balear

JOAQUIM TORRES. Palma.
El president del Govern, Francesc Antich, va complir ahir amb el que havia anunciat i va exigir a la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que s'atengui als mecanismes de funcionament del Pacte i traslladi a la resta de membres de l'Executiu la seva proposta tècnica de protecció de la serra de Tramuntana. Rosselló es veu obligada ara a enviar el seu document a la resta de conselleries perquè sigui discutit primer en el proper consell de Govern.

El president va fer el primer pas per reconduir la situació creada després que Medi Ambient presentàs de forma unilateral la primera proposta de parc natural de Tramuntana. La polèmica oberta entre Rosselló i la resta de l'Executiu balear es va traslladar ahir al Consell de Govern. Allí, Antich va obligar Rosselló a enviar la seva proposta de protecció a la resta de conselleries perquè, amb la informació suficient, es pugui obrir un debat entre els membres del Govern.

«El president ha ordenat a la Consellera que la situació creada es recondueixi dins els procediments habituals i immediatament la consellera haurà d'enviar aquest document tècnic a totes les conselleries perquè la setmana vinent hi hagi un debat i es plantegi allà quina és l'estratègia de participació per als ajuntaments, Consell i societat en general», va assegurar ahir el portaveu del Govern i conseller de Presidència, Antoni Garcías, després de la reunió de l'Executiu.

El conseller va reconèixer que els consellers han donat suport al president Antich en les seves crítiques a Rosselló per deixar al marge la resta de membres del Pacte en l'elaboració del document. Segons Garcías, «tothom ha considerat que no era adequat sortir de les formes i maneres de fer la feina» i «tothom ha estat d'acord en què el mandat que feia el president a la consellera era la manera de resoldre aquest tema».

El conseller de Presidència també va voler deixar clar ahir que totes les forces polítiques que formen part de l'Executiu volen que la serra de Tramuntana sigui protegida perquè aquest fou un dels acords que es prengueren l'any 1999 en formalitzar-se el Pacte. «Està dins el Pacte de Govern i és voluntat de tots que la serra de Tramuntana sigui parc natural», va dir Garcías, sense matisar si es considera prioritari tancar la qüestió abans que conclogui l'actual legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.