algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Atraca un petrolier monobuc

El Calvo Sotelo, arribat al dic de l'Oest de Palma, té 25 anys i pot carregar fins a 30.000 tones de combustible

67036

El Calvo Sotelo, un petrolier de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), va atracar ahir migdia al port de Palma. Tot i que CLH no va concretar la capacitat exacta de combustible que duia, l'embarcació té capacitat per transportar-ne unes 30.000 tones, quasi la meitat que el Prestige i tres vegades més que el que els pescadors i voluntaris han recollit en tres setmanes d'ininterrompuda feina a Galícia.

El Calvo Sotelo té una antiguitat de 25 anys, un menys que l'enfonsat Prestige, i monobuc, igual que el sinistrat. Aquest tipus d'embarcació està en el punt de mira de la Unió Europea (UE), ja que la comissària Loyola del Palacio ha proposat als Quinze que impedeixin la circulació de petroliers monobuc de més de 23 anys perquè es consideren perillosos. Fins i tot la presidència danesa va més enllà i proposa escurçar l'edat límit dels vaixells fins als 15 anys. La legislació comunitària aprovada el 2000 fixa l'edat màxima permesa d'aquests vaixells en els 27 anys.

Així i tot, CLH va subratllar a aquest diari que el Calvo Sotelo, a l'igual que la resta de naus de la companyia, està sota pavelló espanyol i subjecte a la normativa de la Unió Europea, i fins ara ha passat totes les inspeccions de les quals ha estat objecte. El Calvo Sotelo té previst partir demà cap a Castelló, d'on procedeix. Al port peninsular hi ha una refineria de petroli que, juntament amb la de Tarragona, és la que habitualment proveeix de combustible els dipòsits que CLH té a Portopí, a Maó i a Eivissa.

Precisament, el Calvo Sotelo no és la primera vegada que visita el port de Palma enguany i tampoc no és l'únic petrolier monobuc de més de quinze anys que freqüenta els nostres ports. De fet, segons les dades registrades a Autoritat Portuària, el Calvo Sotelo ha vingut quatre vegades a Palma enguany; el Campeón, de 23 anys, ho ha fet en quinze ocasions a Palma, la darrera el 22 de novembre, i dues a Eivissa; el Campodola, de 26 anys, ens ha visitat enguany dos pics i el Camponubla, de 23 anys, ha atracat a Palma enguany en 31 ocasions.

A més, l'Alcudia, de 23 anys, atraca a Maó una dotzena de vegades cada any i aquesta setmana ho ha de tornar a fer. En total, aquestes embarcacions, noliejades per CLH, han atracat enguany a les Balears més de 60 vegades. La companyia té també el Mar Rocío, fabricat el 2000, però aquest sí que disposa de doble buc. Precisament, respecte de la renovació de la flota, CLH assegura que l'«adequarà a les necessitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.