nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Moren dos homes a Las Palmas per una explosió en un petrolier

S'havia detingut a les illes per reparar una avaria al seu casc

El debat sobre el perill entorn del mal estat de molts vaixells que solquen les aigües transportant substàncies perilloses, augmentada ara després de la catàstrofe dePrestige torna a tenir arguments després de l'accident ocorregut ahir al port de La Luz i de Las Palmas, a Las Palmas de Gran Canària.

En aquest indret, el petrolier Front Lord va sofrir una explosió mentre es duien a terme tasques de reparació del casc del vaixell, amb bandera de Singapur, que causà la mort de dues persones i un ferit greu. La tragèdia no va ser major perquè els tancs del vaixell, de 322 metres d'eslora, eren buits.

El petrolier Front Lord, procedent del port de Bilbao, i amb destinació a les costes de Nigèria, va sol·licitar atracar a Las Palmas el passat dilluns per reparar una avaria al seu casc. Durant la inspecció del vaixell, els operaris del port canari van descobrir que la fissura al casc del vaixell tenia major importància que no li havia donat, en principi, el capità del navili.

Va ser per aquest motiu que el màxim responsable del port marítim de Las Palmas va ordenar la retenció deFront Lord fins a la total subsanació dels desperfectes que presentava, malgrat que els seus tancs no estiguessin completament carregats. La Capitania Marítima de Las Palmas ha iniciat un expedient informatiu per depurar responsabilitats, assegurant que el vaixell tanc Front Lord, va demanar auxili quan es trobava en plena càrrega al Port de Bilbao, en detectar el capità una petita pèrdua, pel que es va procedir a la seva descàrrega.

Ahir, mentre dos operaris treballaven a l'interior del vaixell arreglant els seus desperfectes, es va produir una explosió en un dels dipòsits d'aquest per causes desconegudes, fet que causà la mort de dues persones que es trobaven dins del vaixell -un operari de NAPESCA, de nacionalitat espanyola i originari de Ghana, i un tripulant del vaixell de nacionalitat russa- i un ferit greu que treballava per a la mateixa empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.