algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Munar evita la reprovació de Matas impulsada per Els Verds al Parlament

Els ecologistes «lamenten» ara l'actuació del ministre en el cas Prestige

La presidenta del Consell de Mallorca i diputada d'UM, Maria Antònia Munar, ha evitat que el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, pugui ser reprovat a la cambra balear per la seva actuació en la tragèdia dePrestige. La Mesa del Parlament no va incloure ahir la proposta de l'ecologista Joan Buades en el proper ple perquè no contenia la firma de Munar i ara el diputat la modificarà perquè pugui ser debatuda en una altra sessió.

El diputat d'Els Verds, Joan Buades, va anunciar ara fa una setmana la seva intenció de presentar al Parlament una proposta de reprovació al ministre Jaume Matas per la seva actuació en la catàstrofe mediambiental que afecta Galícia. La proposta, en ser formulada per un diputat del Grup Mixt, requeria la signatura de la portaveu del grup, Maria Antònia Munar. Buades la va presentar només amb la seva signatura i ahir la Mesa del Parlament la va rebutjar.

La proposta de reprovació no es debatrà en el proper ple i ahir mateix Joan Buades va avançar que es modificarà perquè, en lloc de «reprovar», el que es faci sigui «constatar» i «lamentar» l'actitud del ministre en la tragèdia. El diputat va admetre que Munar no li va voler signar la moció però va apuntar que, tot i els canvis, es manté l'esperit crític de la iniciativa, que continua exigint responsabilitats pel cas Prestige.

Fonts de la cambra van avançar que el Parlament no té competències per reprovar un ministre i que, si s'arribàs a debatre, la moció no tendria cap efecte. En aquest sentit, s'interpreta que no es pot reprovar una persona que no és a la cambra i, per tant, no es pot defensar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.