algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

La reforma de la carretera Deià-Sóller acabarà 17 anys després del primer projecte

C.RUIZ. Palma.
El Consell de Mallorca finalitzarà l'any que ve la reforma de la carretera Deià-Sóller. Hauran passat desset anys des que el Govern balear redactà el primer projecte de condicionament de la carretera, que hagué de retirar-se per la forta oposició popular a la construcció de tres viaductes. Alguns projectes es redactaren anys després, però cap no arribà a executar-se per la magnitud de les obres que es pretenien fer. Finalment, la reforma de la polèmica carretera s'ha realitzat per fases.

El 1995, s'adjudicà el projecte de millora de 2'5 quilòmetres a la sortida de Sóller. L'obra resultà més ambiciosa del previst i no acabà fins el 97. De fet, el Govern conservador es gastà en aquest petit tram 290 milions de pessetes. Anys després, a principi del 2001, es dugué a terme l'asfaltatge d'uns 3 quilòmetres de la carretera des de Deià a Llucalcari. Aprofitant l'actuació, s'amplià un poc més la carretera en alguns trams.

Ara, el Consell de Mallorca vol completar la reforma amb un projecte de condicionament de revolts i pavimentació entre el quilòmetre 55 i el 58'420 de la carretera comercal C-710. L'obra consistirà en l'eixamplament de revolts, prolongació de les obres de fàbrica existents per permetre l'ampliació del vial, el reforç de l'asfaltge amb l'aplicació d'antillenegants i el pintat de la senyalització horitzontal. L'obra, que respectarà l'actual traçat i l'estètica, costarà uns 490.000 euros i el termini d'execució serà de 5 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.