nubes dispersas
  • Màx: 17.01°
  • Mín: 12.34°
14°

Munar assevera que l'economia balear té «necessitat» de la UNED

El rector Huguet assegura que la universitat no n'és «competència»

CARLES CANALS. Palma.
La presidenta del Consell de Mallorca asseverà ahir que l'èxit de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) mostra que el sistema econòmic de Mallorca té la «necessitat» d'aquest sistema d'ensenyament. Munar efectuà aquesta apreciació a la seu del Consell de Mallorca, en el decurs d'un acte destinat a celebrar els primers 25 anys de la institució docent, el patronat de la qual també presideix.

La UNED acull ara uns 4.000 alumnes i un miler de professionals, i mostra un increment d'alumnat constant, a diferència de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que en sintonia amb la resta d'institucions d'ensenyament espanyoles mostra una davallada en el nombre d'estudiants. Pel rector de la UIB, Llorenç Huguet -que ahir no fou present a l'acte de la seva universitat riva-, el creixement de la UNED no és fruit d'una oferta insatisfactòria al campus.

Coincidint amb les paraules de Munar, el rector recordà que el segment de població que acull la UNED és majoritàriament el dels professionals que cerquen una primera o una segona titulació, mentre que la UIB és plantejada sobretot «per a alumnes que han superat la selectivitat». Això no obstant, Huguet recordà que «en l'actualitat totes les universitats tenen una oferta de formació a distància». En el cas concret de la UIB, «després de cinc anys de campus extens -el sistema de videoconferència i presència per a alumnes-, ara també oferim postgraus, com a nou element de competència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.