algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

CCOO diu que l'Hospital amaga llistes d'espera amb derivacions

Demanen el cessament de Ramon després d'investigar el cas

C. CANALS.Palma.
Les llistes d'espera a la Fundació Hospital de Son Llàtzer «són majors del que s'ha dit fins ara», segons el sindicat CCOO, que desmenteix les dades oficials de l'Ibsalut -segons les quals no hi ha pacients amb més de 180 dies d'espera, en termes generals- i demana la dimissió de la gerent Caterina Ramon, per a qui exigeix a més un expedient disciplinari.

Una investigació del secretari de Coordinació a la Federació de Sanitat, Jaume Pou, vol demostrar que Manacor ha emprat sistemes d'emmascarament per a les seves llistes d'espera, almanco en el cas de traumatologia, «si bé tenim sospites raonables que aquest cas s'estén a les 25 especialitats de l'hospital».

Segons va afirmar ahir Jaume Pou a Palma, l'àrea de traumatologia suporta actualment una llista d'espera superior a les perspectives de l'hospital, de manera que aquest ha derivat almanco 50 pacients a Sant Joan de Déu l'octubre passat per evitar l'engrandiment de les seves xifres negatives; i ha aplicat sistemes semblants a l'àrea d'anestèsia per eludir l'acumulació.

CCOO afegí que si una persona fa perillar les estadístiques de l'hospital, la gerència aprofita la comanda de proves complementàries per part dels anestesistes -«amb bon criteri, perquè no es pot operar ningú a partir d'analítiques fetes set mesos abans»- per treure el pacient de l'espera. També denuncià la perversió dels còmputs pel fet de no incloure els pacients en «bústia» -una prellista- fins que l'espera oficial no s'alleugereix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.